131019098
29 Mart 2024, Cuma

GAZİ ORTAOKULU'NDA 'TÜBİTAK 4006 BİLİM FUARI'

28 Mayıs 2016, Cumartesi 06:24

     


Milli Eğitim Bakanlığı'nın desteğiyle Gazi Ortaokulu'nda düzenlenen TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı'nda öğrenciler yaptıkları projeleri sergiledi.

Fuar'da, Gazi Ortaokulu'nda eğitim gören yaklaşık 100 öğrenci tarafından hazırlanan birbirinden ilginç 44 proje ile 15 deney çalışması okul bahçesi ve okul içerisinde tanıtıldı. Çocukların bir yıl boyunca yaptıkları çalışmaların yer aldığı sergiyi Aliağa Belediye Başkanı Mehmedali Özkurt ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Ogün Derse'nin yanı sıra okul idaresi, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler ziyaret etti.

BİRBİRİNDEN İLGİNÇ PROJELER TANITILDI

TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı'ndaki stantları tek tek gezen protokol üyeleri projeler ile ilgili bilgiler alırken, öğrenciler davetlilere hazırladıkları projeleri uygulamalı olarak anlattılar. Birbirinden ilginç çalışmaların yer aldığı TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarında sergilenen 44 proje ve 15 deneysel çalışma protokol üyeleri ve davetliler tarafından tam not alırken, öğrencilerin aylar süren çalışmanın ardından ortaya koydukları projelerinden duydukları gurur ve mutluluk yüzlerine yansıdı.

Fuarda yer alan projelerden güneş enerjisiyle çalışan kurutma makinesi ile manyetik trenlerin bulunduğu stantların yanı sıra, kuvvetten kazanç sağlayan makara, fil köpüğü ve volkanik patlamalar deneyleri katılımcılar tarafından ilgiyle izlendi. Fizik, Kimya, Biyoloji alanlarında yapılan deneylerin öğrencilerin derslerinde gördükleri teorik bilgilerin pratikte de gözlemlenmesine olanak tanıdığını belirten Fizik Öğretmeni Cemal Önder, "Öğrencilerimiz tamamen bizim gözetimimizde ve kontrollü olarak gerçekleştirdikleri deneylerle çok güzel sonuçlara imza attılar" dedi. Sergide, Karadeniz, İç Anadolu, Ege ve Ak Deniz bölgelerinden toplanıp kurutularak çerçevelenen çiçeklerin yer aldığı stant ise katılımcıların en yoğun ilgi gösterdiği stantlardan biri oldu. (EMEL OTURAK) 







 
Son Eklenen Haberler