131019098
23 Nisan 2024, Salı

KIBRIS TÜP BEBEK YÖNTEMLERİ

28 Haziran 2016, Salı 16:57

     


Tüp bebek uygulaması son yıllarda tüm dünyada bebek sahibi olmak için en çok başvurulan yöntem arasındadır. Normal yollarla bebek sahibi olmayan çiftlerin kısırlık tedavisinde ne sonuç olmaması durumunda yapılan tüp bebek uygulaması Kıbrıs'taki merkezlerde büyük bir başarı ile gerçekleştirilmektedir.  Kısırlık tedavisi ya da tüp bebek uygulaması sırasında kullanılan ilaçların pahalı olması ya da uygulanan tedavi sürecinin fiyatlarındaki yükseklik kişilerin Kıbrıs'taki merkezleri yönelmesine neden olmaktadır. Hem daha ekonomik olarak hem de başarılı olarak operasyonlar gerçekleştiği için Kıbrıs tüp bebek pek çok kişinin bebek sahibi olunması konusunda başarılı işlere imza atmaktadır.

 

Tüp bebek uygulamaları anne ve baba adaylarına kısırlık tedavisinin sonuç alınamaması durumunda yapılmaktadır. Bu uygulamayı başlamadan önce anne ve baba adayının birtakım testlerle kısırlığının ortaya konulması gerekmektedir. Annenin yumurtlama sorunu olup olmadığı babanın ise sperm sayısının yetersiz olup olmadığı konusunda bazı incelemeler yapıldıktan sonra eğer tüp bebek uygulaması gerek değilse öncelikle kısırlık tedavisi uygulanmaktadır.  Kısırlık tedavisinden hala yanıt alınamazsa tüp bebek uygulamasına geçilmektedir ve annemin olgunlaşan yumurtası ile babanı spermini laboratuvar ortamında döllenerek anne rahmine nakledilmektedir. Annenin gibi kalması konusunda böylece daha kesin bir sonuca ulaşılmaktadır gebelik neredeyse % 80 oranında gerçekleşmektedir.

 

Kıbrıs tüp bebek merkezinde yapılan uygulamalardan bir diğeri ise cinsiyet seçimi konusunda olmaktadır.  Kimi zaman ilk kez çocuk sahibi olacaklar kimi zaman da daha önceden çocuk sahibi olmuşlar tarafından başvurulan bu yöntemde biyopsi uygulamaları ile bebeğin hücresel analizi yapılmakta ve istenilen cinsiyetteki embriyo anne rahmine yerleştirilerek cinsiyet belirlenmektedir. En az tüp bebek uygulamaları kadar ilgi gören Bu yöntem Kıbrıs'taki merkezlerde büyük bir başarı ile gerçekleştirilmekte Hatta tüp bebek uygulamalarında çok daha yüksek bir oran olan % 90 oranında başarı elde edilmektedir.  Anne ve baba adaylarının kız çocuğu veya erkek çocuğuna duyduğu özlem karşısında başvurdukları Bu yöntemle anneden alınan yumurta ve babadan alınan spermin laboratuvar ortamında döllenmesi beklenir.  Üçüncü günün sonunda oluşan embriyolar biyopsi yöntemiyle hücresel olarak analiz edilen ve ebeveynin tercih ettiği cinsiyete uygun olan embriyo beşinci gününde annenin rahmine nakledilerek gebelik gerçekleştirilir.

 







 
Son Eklenen Haberler