131019098
29 Mart 2024, Cuma

SALDIRIDA YİTİRİLENLER ANISINA ‘BARIŞ KÜTÜPHANESİ’

28 Haziran 2016, Salı 06:16

     


10 Ekim 2015’te Ankara’da meydana gelen bombalı saldırıda yaşamını yitiren Gülhan Elmascan ve makinist eşi Yılmaz Elmascan ile 101 kişi adına ‘Barış Kütüphanesi’ açıldı. Kütüphane açılışına Eğitim Sen Aliağa Şubesi de katılım gösterdi.

Ankara Garı’nda 10 Ekim 2015’te meydana gelen bombalı saldırı sonucu yaşamını yitiren öğretmen Gülhan Elmascan ve makinist eşi Yılmaz Elmascan ile patlamada yaşamını yitiren 101 kişi anısına kurulan Çiğli Belediyesi Gülhan-Yılmaz Elmascan Barış Kütüphanesi’nin açılışı Cumartesi günü gerçekleştirildi. Gülhan ve Yılmaz Elmascan’ın ailelerinin başlattığı Barış Kütüphanesi çalışması yedi aylık bir süreçte, çok sayıda kişi ve kurumun katılımı ile gerçekleştirildi. Eğitim Sen 2 No.lu Şube’nin de katkı sağladığı kütüphanenin açılışına Eğitim Sen Aliağa Şube Başkanı Mehtap Akyıldız ve şube yöneticileri de katıldı.

101 KİŞİNİN İSİMLERİ VE FOTOĞRAFLARI YER ALIYOR

Çiğli Belediyesi Eğitim Merkezi’nde (ÇİBEM) içinde 70 metrekarelik bir alana kurulan kütüphanede 2800’ü Veysel Atılgan Çocuk Kitaplığı’nda olmak üzere toplam 8 bin kitap bulunuyor. Roman, öykü ve şiir kitaplarından oluşan kütüphanede saldırıda yaşamını yitiren 101 kişinin isimleri raflara ayrı ayrı verildi ve fotoğrafları kütüphaneye yerleştirildi. Belediye konferans salonunda düzenlenen törene CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel, CHP Çiğli İlçe Başkanı Zeynel Mertoğlu, Emek Partisi Genel Başkanı Selma Gürkan, KESK Genel Başkanı Lami Özgen, Eğitim-Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca, sendika yöneticileri ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile saldırıda yaşamını yitirenlerinin aileleri katıldı.

“İNADINA BARIŞ DEMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Açılışta ilk olarak konuşan Gülhan Elmascan’ın babası Yusuf Can, acılarının ilk günkü gibi taze olduğunu ama inadına barış demeye devam edeceklerini söyledi. Ankara’ya barışı haykırmak için gittiklerini belirten Can, “Bugün de barış diyoruz. Katiller ne kadar katlederse etsin biz yine barışı savunacağız” diye konuştu. Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan ise, katliamlara karşı bir araya gelmek zorunda olduklarını ifade ederek, “Biz ayrı ayrı durduğumuz sürece birtakım karanlık eller Suruç’ta ve Ankara’da olduğu gibi katletmeye devem edecek. Ülkeyi kan gölüne çevirerek karanlığa sürüklediler. Bu karanlık projeleri hepimiz görüp, uyanmak zorundayız. Barış için bir araya gelmeliyiz” dedi. Açılışa katılan EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan bombaların asıl sahiplerini ve bombanın pimini çektirenleri tanıdıklarını vurgulayarak, “Bu insanlar kendi iktidarlarının geleceği için ülkenin geleceğinden vazgeçenlerdir. Önümüzde devletin organize suçu vardır. Bizlere düşen görev emek, demokrasi ve barış mücadelesini ortak zeminde gücümüzü birleştirip ileriye götürmektir” diye konuştu.

“KATLİAMIN SORUMLULARINI ADALET KARŞISINA ÇIKARACAĞIZ”

Katliamı yapanlardan adalet önünde hesap sorana kadar mücadele edeceklerini ifade eden Eğitim Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca da, “Perde arkasındaki siyasiler hesap verene kadar mücadelemiz devam edecektir” dedi. KESK Genel Başkanı Lami Özgen de, 20 Temmuz’da gerçekleşen Suruç Katliamı’nın savaşın başlangıcı olduğunu vurguladı. “Saray savaşı başlatmıştır bu savaşı durdurmak için, ‘Savaşa inat barış, hemen şimdi dedik’ ifadelerini kullanan Özgen, katliamın sorumlularını adalet karşısına çıkaracaklarını vurguladı. CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır ise, “Bu ülkenin her bir noktasında direnen halkın, faşizme karşı, zulme karşı ve barış karşıtı uygulamalarına karşı direnen halkın bir gün kendilerini sonunu getireceğinden korktular” diyerek AK Parti iktidarına tepki gösterdi.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler