131019098
24 Nisan 2024, Çarşamba

EĞİTİMCİLERE ‘ETKİLİ İLETİŞİM’ SEMİNERLERİ

28 Haziran 2017, Çarşamba 06:27

     


Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Kültür Sanat Spor Proje Ekibi, okul yöneticileri ve öğretmenler için TÜPRAŞ Halk Eğitim Merkezi’nde "Etkili İletişim - Motivasyon - Liderlik ve Kriz Yönetimi Seminerleri" düzenledi.

Akay Koçluk Merkezinden Yaşam Koçu Metin Utku Erol tarafından15-19-20 Haziran tarihlerinde 3 oturumda verilen seminerlerde öğretmen ve yöneticilere iletişim motivasyon üzerine neler yapıldığında daha etkili ve doğru iletişimin kurulacağı anlatıldı. Yöneticilere liderlik, lider özellikleri ve Kriz Yönetimi hakkında bilgilerin aktarıldığı seminere yaklaşık 700 öğretmen katılırken, seminer boyunca öncelikle değerler, etkili iletişim, kendi hayatının lideri olmak gibi konular vurgulandı.

Seminerlerde eğitimcilere seslenen Yaşam Koçu Metin Utku Erol "İnsan öğrenmeyi bıraktığı gün yaşlanır der Henry Ford. Ancak biz Anadolu 'da bu söze karşılık ‘Oldum dediğin gün, öldüm dediğin gündür’ deriz. 21.yy 'da ilerlemek, yeniliği takip etmek seçim değil zorunluluktur. Yaşamda, ölüm dışında her şeyin çaresi var. O halde nefes bitmeden yaşam da bitmez. Az aşım ağrısız başım değil, dik başım, çok aşım diyerek kendimiz, ailemiz çevremiz, ülkemiz için mutlaka yapacak yetkinliklerimiz olduğunu görmeliyiz. Hz. Ali ‘Mazeret insanın kendisine söylediği en büyük yalandır’ der. Her şeyden önce mazeret üretmeyip kendimize dürüst olduğumuzda, elimizden geleni şevkle yaptığımızda mutluluk ve başarı ardından gelecektir “dedi.

(EREN SARAN) 







 
Son Eklenen Haberler