131019098
20 Nisan 2024, Cumartesi

PETKİM'DE BAYRAM GERGİNLİĞİ

28 Haziran 2017, Çarşamba 06:33

     


Geçtiğimiz hafta PETKİM yönetimi ile işçiler arasında TİS görüşmeleri nedeniyle yaşanan gerginlik bayramda da sürdü.

TİS görüşmeleri esnasında oruçlu işçiler için hazırlanan yemeği çöpe döktüren SOCAR yönetimine işçiler bayramlaşmaya çıkmayarak tavır gösterdi.

PETKİM’de yöneticiler her yıl Ramazan ve Kurban bayramlarının ilk günü üniteleri ziyaret edip çalışanlarla bayramlaşırdı. Ellerindeki çikolatalarla yapılan bayram ziyaretinde yöneticiler bu yıl işçilerin gelmemesiyle bir şok yaşadı.

Edinilen bilgiye göre, yöneticilerin ilk olarak ziyaret ettikleri ünitede, işçiler kendi aldıkları bir karar doğrultusunda bayramlaşmaya çıkmadılar. Bir sonraki ünitede de aynı tavrı gören yöneticiler içeriye haber gönderip ne olduğunu sorduklarında, bir karar alındığını ve işçilerin bayramlaşmaya çıkmayacağını öğrendi. Ünite dışında bulunan bir işçi haricinde de hiç kimse bayramlaşmak için ünite girişine inmedi.

‘Yaşananları unutmadık!’

Bayramlaşmak için gittikleri tüm ünitelerde aynı tavrı gören yöneticilere işçilerin cevabı ‘yaşananları unutmadık’ şeklinde oldu. Tüm TİS süreci boyunca PETKİM girişinde polis ve TOMA’larla yüz yüze geldiklerini, sendika yöneticilerinin ters kelepçe ile gözaltına alındığını ifade eden işçiler “PETKİM’de artık iş barışı kalmamıştır. Hem Ramazan ayı boyunca bize türlü zulmü yaptılar, hem polis zoruyla sözleşme imzalattılar sonra da bizden bayramlaşma bekliyorlar” dedi.

Konuyla ilgili görüşlerini aldığımız Petrol-İş Aliağa Şube Yönetimi “İşçi arkadaşlarımız yaşananlardan dolayı PETKİM yönetimine kızgın. Bizim muhatabımız işveren olması gerekirken, devlet mekanizmaları eliyle Yüksek Hakem Kurulu görüşmelerini erkene alarak bizleri baskıladılar. Artık PETKİM işverenine güvenimiz kalmamıştır. İşçiler de yaşananları unutmayacaklar ve bundan sonraki süreçte de bu tavırda olacaklardır.” açıklamalarında bulundu.

(EREN SARAN) 







 
Son Eklenen Haberler