131019098
23 Nisan 2024, Salı

ALOSBİ’YE KÜÇÜK SANAYİ SİTESİ KURULUYOR

28 Temmuz 2016, Perşembe 06:12

     


Aliağa Organize Sanayi Bölgesi (ALOSBİ) bünyesinde kurulacak olan S.S. Nemrut Küçük Sanayi Sitesi’nin tanıtımı yapıldı. 85 bin metrekare alan üzerine kurulacak olan Küçük Sanayi Sitesinin tamamlandığında 40 bin kişiye istihdam sağlaması bekleniyor.

10 milyon metrekare büyüklüğündeki Aliağa Organize Sanayi Bölgesi’nde, 85 bin metrekare alan üzerine kurulacak olan S.S. Nemrut Küçük Sanayi Sitesi’nin Aliağa Ticaret Odası’nda gerçekleştirilen tanıtım toplantısına S.S. Nemrut Küçük Sanayi Sitesi Kooperatif Yönetim Kurulu üyeleri Adnan Saka, Murat Atik ile Bülent Talay katıldı. 120 adet büyük dükkan ve 62 adet küçük dükkanın bulunacağı sanayi sitesinde ayrıca otopark, halı saha, basketbol sahası, restoran, kafeterya, büfe, bankalar, bankamatikler, kargo şubesi, eczane, özel güvenlik gibi teknik ve sosyal altyapı oluşturulacak.

“DÜKKANLARI ALİAĞA’DAKİ İNSANLAR SATIN ALSIN”

Toplantıda, metrekaresine göre 4 tip dükkanın tasarlandığı S.S. Nemrut Küçük Sanayi Sitesi ile ilgili bilgiler veren Adnan Saka, “Birçok organize sanayi bölgesinde bu şekilde küçük sanayi siteleri yok. Sonradan kanun değişikliği ile bu imkan tanındı. Bizde Aliağa Organize Sanayi Bölgesi’nde fabrikası olan Murat Atik, Bülent Talay ve Mehmet Manav ile birlikte bir kooperatif kurduk. Kurucu olarak bizler içindeyiz. Murat Atik, Bülent Talay, Mehmet Manav ve ben yönetim kurulundayız. Yarın bir gün bize kimse gelip te ‘Aliağa’daki insanlar buradan dükkan alamadı’ demesin. Çünkü fiyatlarımız ve sistemimiz çok uygun. Üç çeşit dükkan var. Buradaki dükkanları Aliağa’daki insanlar satın alsın diye çeşitli kolaylıklar sağladık. Şuana kadar hemen hemen 70 tane katılımcımız var, 180 dükkanımız var. En az 40 bin kişinin çalışacağı bir yer olacak burası. Çünkü konum itibariyle organize sanayi bölgesi içindeki metro durağının hemen arkasında. Ulaşım imkanlarının çok fazla olduğu bir yer” diye konuştu.

“DÜKKAN SATIŞLARI MALİYETİNE OLACAK”

Yönetim Kurulu Üyesi Murat Atik ise toplantıda yaptığı konuşmada, S.S. Nemrut Küçük Sanayi Sitesi kurulurken kâr amacı güdülmediğini, dükkan satışlarının maliyetine yapılacağını belirterek, “Buradaki gayemiz herhangi bir şekilde kar gütmüyoruz. Maliyetine satış yapılacak. Ödemeler üç yıla yayıldığı için çok ciddi bir para da istemiyoruz başta. Ufak aidatlarla hızlı bir şekilde organize sanayi bölgemize yakışır bir yer yapmayı hedefledik. Böyle bir hızlı ekiple 24 ay sonra herkesin dükkanına girip çalışmaya başlayıp, kazanmaya başladığı parayla da geri kalan taksitlerini ödeyebilecek durumda olacağını düşünüyoruz. Mühim olan bu iş için bir an önce yola çıkmak. Hem Türkiye’ye hem Aliağa’ya çok yakışır bir küçük sanayi sitesi olacağını düşünüyorum. Bu konuda herkesin elini tayın altına sokması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

“BÜYÜK SANAYİ KURULUŞLARININ TEDARİK MERKEZİ OLACAK”

S.S. Nemrut Küçük Sanayi Sitesinin 40 bin kişinin çalışacağı, büyük sanayi kuruluşlarının mevcut olduğu bir bölgede tedarik merkezi olarak çalışacağını vurgulayan Bülent Talay da, “Burası değişik meslek gruplarından bu bölgeye hizmet verecek olan, Aliağa Organize Sanayi Bölgesinin çatısı altında ve onun sınırları içerisinde bir bölge olacak. En büyük avantaj da dükkânların imalatında bir müteahhidin yaptığı gibi kâr söz konusu değil. Kooperatiflerin kar marjı olmadan çalışan bir sistemi olduğu için bu dükkanlar maliyetine yapılacak. İlk başta gelen yönetim kurulu kaç paraya dükkan alıyorsa en son gelecek olan arkadaşımız da aynı paraya dükkanını alacak” diye konuştu.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler