131019098
18 Nisan 2024, Perşembe

CHP’Lİ YİĞİT: ‘YANGINLAR ADETA İZMİR’İN KADERİ OLDU’

28 Temmuz 2017, Cuma 06:20

     


Aliağa ve Urla’da çıkan yangınlar hakkında CHP İzmir Milletvekili Ali Yiğit açıklama yaptı.

Son günlerde İzmir’de Menderes, Bayındır, Urla ve Aliağa ilçelerinde çıkan orman yangınları ile ilgili yazılı bir açıklama yapan CHP İzmir Milletvekili Ali Yiğit, bir biri ardına meydana gelen ve yüzlerce hektar ormanlık alan ile tarım arazisinin yok olmasına neden olan yangınların tesadüfi olamayacağını, gerçek sebeplerinin araştırılmasını istedi.

‘Bu yangınlarla birlikte ciğerlerimiz de yanıyor!’

“Önce Menderes’te sonra Bayındır, Urla ve Aliağa’da çıkan yangınlarla yüzlerce hektarlık orman ve tarım alanı yok oldu, binlerce ağaç küle döndü. İzmir’in en büyük zenginliklerinden sayılan ormanlarımızı birer birer kaybediyoruz. Bu yangınlarla birlikte ciğerlerimiz de yanıyor. ” diyen Yiğit bu yangınlara ilişkin yeterli araştırmanın yapılmamasını üzücü ve endişe verici olarak değerlendirdi.

İzmir’in dört bir tarafında daha biri söndürülmeden çıkan yangınların sadece iklim koşulları ve dikkatsizlikle geçiştirilemeyeceğini ifade eden Yiğit, “Yangınların çıkış sebepleri ciddi anlamda araştırılmalı ve bundan sonraki olası bir yangına karşı önlem alınmalıdır. Ayrıca elde edilecek deliller doğrultusunda yangına sebebiyet verenlerle ilgili en ağır cezalar uygulanmalıdır." dedi.

(EREN SARAN) 







 
Son Eklenen Haberler