131019098
29 Mart 2024, Cuma

FETÖ DAVASI'NDA KAMERA GÖRÜNTÜLERİ İNCELENİYOR

28 Temmuz 2017, Cuma 06:21

     


İzmir'de Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin, 271 sanık hakkındaki davaya, Ege Ordusu Komutanlığındaki bazı güvenlik kamerası görüntülerinin izlenmesiyle devam edildi.

Aliağa Ceza İnfaz Kurumu Kampüsü'nde İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesine dönüştürülen salondaki duruşmaya, bazı tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile taraf avukatları katıldı. Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile kayda alınan duruşmada, FETÖ'nün darbe girişiminin yaşandığı gece, Ege Ordusu Komutanlığındaki olaylara ilişkin güvenlik kameraları görüntüleri izlendi.

Görevli olmamalarına rağmen, kalkışmanın olduğu akşam Ege Ordusu Komutanlığı karargahına gelen, kapatılan Maltepe Askeri Lisesi'nin eski komutanları tutuklu sanıklar albay Kadir Canpolat, albay Ufuk Gökşen ile eski albay Oksal Çelik, eski albay Turhan Özkal, eski yarbay Mustafa Toklu, eski yarbay İbrahim Fatih Büyükbaş, eski binbaşı Recep Kılıç, eski binbaşı Durmuş Ali Vurkun ve eski yüzbaşı Eser Bingül'ün nizamiyeden girişlerine ilişkin görüntüler sanık ve avukatlara izletildi.

Mahkeme başkanı, karargahta farklı açılara yerleştirilen güvenlik kameralarının çözümünü yaparken, tutuklu sanıkların giriş ve çıkışlarını kontrollü bir şekilde yaptığını belirtti.

(AA) 







 
Son Eklenen Haberler