131019098
25 Nisan 2024, Perşembe

SON GÜN 31 TEMMUZ…

28 Temmuz 2017, Cuma 06:16

     


Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması Kanunu’nda yararlanmak üzere başvuruda bulunan mükelleflerin ödeyeceği ilk taksitler için son gün 31 Temmuz.

Hükümet ve meclis onayından geçerek resmi gazetede yayınlanan vergi borcu ve bazı alacakların yapılandırması kolaylığı için vergi dairelerine ve belediyelere ödenecek borçların son günü 31 Temmuz. Vergi ve çeşitli borçları bulunan mükelleflere yönelik yapılan açıklamada mükelleflerin mağdur olmaması için Pazartesi gününden önce ilgili kurumlara başvurması istendi.

Birikmiş aidat ve vergi borcu olan mükelleflere yönelik, 18 Mayıs 2017 tarihli 30078 sayılı resmi gazetede yayınlanan yasa ile bazı alacaklara yapılandırma fırsatı sunulmuştu. Geçmiş dönemlere ait aidat borcu olan mükellefler yasa kapsamında borçlarına yapılandırma imkânı elde etmişti. Yasa daha önceki yapılandırma kapsamında başvuru yapamamış borçlulara yeni imkanlar getiriyor ancak yapılandırmadan yararlanan ve taksit ödemeleri devam edenlerin yapılandırılan borçları kapsam dışında kalıyor.

Kanunla, 31 Mart 2017 tarihi dikkate alınarak belirlenen vergiler, gümrük vergileri, vergi cezaları, bazı idari para cezaları, sigorta primleri, topluluk sigortası primleri, emeklilik keseneği ve kurum karşılığı, işsizlik sigortası primi, sosyal güvenlik destek primi ile bu alacaklara ilişkin her türlü faiz, zam, gecikme zammı, gecikme faizi, cezai faiz, gecikme cezası gibi feri alacaklar yapılandırma kapsamına alındı.

Yapılandırılan borçların taksitler halinde ödenmesi halinde, borçlar teklifte belirtilen katsayılara göre artırılmış şekliyle ödeniyor. Yapılandırılan borçlar 6, 9, 12 veya 18 eşit takside bölünebiliyor. Tercih edilen taksit süresinden daha uzun sürede ödeme yapılamayacak ancak ödemeler yapılandırma sonrasında daha kısa sürede kapatılabilecek. Kısa sürede ödenmesi halinde, ödenecek tutar ilgili katsayıya göre düzeltilecek.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler