131019098
19 Nisan 2024, Cuma

KOSGEB'den Kredi Faiz Desteği

28 Eylül 2016, Çarşamba 07:00

     


Aliağa Esnaf ve Sanatkârlar Odası, KOSGEB'in imalat sanayinde faaliyet gösteren firmalara kredi faiz desteği vereceğini duyurdu.

Aliağa Esnaf ve Sanatkârlar Odası, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı’nın (KOSGEB), imalat sanayinde faaliyet gösteren firmalara makine ve teçhizat alımlarında kullanmak üzere kredi faiz desteği vereceğini duyurdu.

Aliağa Esnaf ve Sanatkârlar Odası’ndan yapılan açıklamada, “KOSGEB; imalat sanayinde faaliyet gösteren ve KOSGEB Veri tabanına kayıtlı işletmelerin kullanacakları yerli malı belgeli ve yeni makine-teçhizat alımlarının desteklenmesine yönelik olarak kredi faiz desteği uygulayacaktır. Program kapsamında işletme başına kullanılabilecek kredi üst limiti 1.500.000- TL olup, sıfır faizli olarak uygulanacak programda 300.00 TL’lik kredi faizinin tamamı KOSGEB tarafından karşılanacaktır. Kredi vadesi ilk 6 ayı ödemesiz, kalanı 3’er aylık eşit taksitler halinde ödemeli toplam 36 aydır. Programda Akbank, Denizbank, TC Ziraat Bankası, Garanti Bankası, Halk Bankası, İŞ Bankası, Vakıflar Bankası, Yapı Kredi olmak üzere 8 banka yer almaktadır. Ayrıca teminat sıkıntısı çeken işletmelerin bu sorunlarının giderilmesini teminen Kredi Garanti Fonu’da programda yer alacaktır. 2015 yılı makine teçhizat kredi faiz desteği 3 Ekim 2016 tarihine kadar http://kredi.kosgeb.gov.tr/ adresinden ilgili dokümanların doldurulması ile gerçekleştirilecektir”

(ERKUT SERT)







 
Son Eklenen Haberler