131019098
24 Nisan 2024, Çarşamba

KANSER TARAMA TIRINA YOĞUN İLGİ

29 Temmuz 2016, Cuma 06:39

     


İzmir İl Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. Bediha Salnur, Aliağa Cumhuriyet Meydanı'nda ücretsiz mamografi çekimi ve kanser tarama testlerinin yapıldığı Pembe Tır 'ı ziyaret etti.

İzmir İl Halk Sağlığı Müdürü Uzman Doktor Bediha Salnur, beraberinde İzmir İl Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr. Neşe Zeren, İl Halk Sağlığı Kanser Şube Başkanı Dr. Ümit Altıntığ ve Aliağa İlçe Sağlık Müdürü Özkan Orhun ile birlikte, Mobil Kanser Tarama TIR’ındaki çalışmaları inceledi. Salnur, 25-30 Temmuz tarihleri arasında hizmet vermek üzere Aliağa'ya gelen kanser tarama tırından 4 günde 615 vatandaşın faydalandığını belirtti.

4 GÜNDE 615 VATANDAŞ FAYDALANDI

Kanserle mücadelede erken teşhisin hayati önem taşıdığına dikkat çeken Salnur, Aliağa'nın risk altında olduğunu düşünmek istemiyoruz ama tırımızın ilk durağı Aliağa olsun istedik. Her yıl milyonlarca kişi kanser hastalığı sebebiyle hayatını kaybediyor. Amacımız kanser hastalığın yakalanmadan bu hizmeti vatandaşlarımızın ayağına getirmek ve hastalık henüz erken evresindeyken tespit etmek. Kanser tarama hizmetinden Aliağa'da 4 günde 615 vatandaş faydalandı. Sağlıklarına gösterdiği önem ve ilgi nedeniyle Aliağa halkını tebrik ediyorum. Amacımızın yerine geldiğini görmekten mutluluk duydum. Önümüzdeki kış döneminde bu hizmeti tekrar getirmeyi planlıyoruz. Sağlığa bağış yapmak isteyenlerin desteğiyle böyle bir tırı ilimize kazandırabiliriz. Bu hizmetle bir vatandaşımızın bile kanserini erken evrede tespit edelim ve kanser tedavisi görme sürecine engel olabilmemiz çok önemli." dedi.

Salnur, ücretsiz mamografi çekimi ve kanser tarama testi yaptırmak üzere 'Pembe Tır'a gelen vatandaşlarla tek tek ilgilenirken, Aliağa İlçe Sağlık Müdürlüğü personelini çalışmalarından dolayı tebrik etti. Ücretsiz mamografi çekimi ve kanser tarama testlerinin yapıldığı 'Pembe Tır' bugün de saat 09:00-17:00 arasında Cumhuriyet Meydanı'nda ilçe halkına hizmet verecek. (EMEL OTURAK) 







 
Son Eklenen Haberler