131019098
20 Nisan 2024, Cumartesi

ÖNCE İSTİFA, SONRA GÖZALTI

29 Temmuz 2016, Cuma 06:50

     


İSTİFA ETTİ, ARDINDAN GÖZALTINA ALINDI

SOCAR Petrokimya Holding A.Ş. (PETKİM) Genel Müdürü Saadettin Korkut, çalışanlarına önceki gün gönderdiği mesajla görevinden istifa ettiğini duyurdu. Korkut'un görevden ayrılmasının arsından, akşam saatlerinde, FETÖ/PDY operasyonu soruşturması kapsamında gözaltına alındığı öğrenildi.

ÇALIŞANLARINA VEDA MESAJI GÖNDERDİ

SOCAR PETKİM Genel Müdürü Saadettin Korkut, dün çalışanlarının cep telefonlarına görevden ayrıldığını belirten bir mesaj gönderdi. Mesajında kurumda 4 yıl hizmet etmenin onur olduğunu belirten Korkut mesajında şu ifadelere yer verdi; "Bu kocaman, sağlam ve yurtsever ailenin parçası olmaktan ve sizlerle beraber çalışmaktan her gün ayrı mutluluk duyuyorum. SOCAR'ın güçlü eli sırtımızdan hiç eksik olmadı ve hep birlikte Petkim'i kısa sürede sürdürülebilir başarı ve rekor kar seviyesine taşıdık. Uluslararası standartlarda bir operasyon yapısına kavuşturduk. Petkim'e ilk başladığımda kendime koyduğum hedefler çerçevesinde tüm enerjimle çalıştım. Bildiğimiz üzere, SOCAR Türkiye'de bir takım yapısal değişiklikler gerçekleştirildi. Biz de aynı bağlamda tüm süreçlerimizde önemli yenilikler ve gelişmeler sağladık. Uzun süreli bu yoğun tempo sonucunda yorulduğumu hissettim. Daha önce planladığım üzere Petkim bayrağını en üst noktada yeni genel müdürümüze teslim ediyorum. İnanıyorum ki elde ettiğimiz bu başarılar artarak sürecek ve Petkim, her zaman olduğu gibi, Türkiye'nin gururu olmaya devam edecektir. Sizi tanımaktan ve birlikte çalışmaktan, Petkimli olmaktan duyduğum gurur, güven ve mutluluğu tekrar belirtmek isterim. Benden yana hakkım varsa helal olsun, siz de lütfen haklarınızı helal edin."

YENİ GENEL MÜDÜR YUNANİSTAN'DAN ATANDI

PETKİM Genel Müdürü Saadettin Korkut, istifa mesajının ardından, akşam saatlerinde, FETÖ/ PDY operasyonu kapsamında, İzmir İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Karşıyaka'daki evi ve makam odası polisler tarafından aranan Korkut, İzmir Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi. SOCAR Petkim Genel Müdürlüğü'ne ise Socar Enerji Yunanistan CEO'su Anar Mammadov getirildi. Bu arada Petkim'de önceki gün 27 işçinin iş akdi feshedilmişti. İşten çıkarılmalar, kamuoyunda ve işçiler arasında FETÖ operasyonu olarak değerlendirilmişti. İşten çıkarılmaların, FETÖ/PDY ile mücadele kapsamında kendilerine yönelik olarak düzenlenen operasyon sonucu gerçekleştiği iddiaları, şirket yetkilileri tarafından reddedilmişti. Dün akşam saatlerinde SOCAR Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Vagif Aliyev, 27 işçinin işine son verilmesine gerekçe 'yeniden yapılanma' dedi.

İŞTEN ÇIKARILMALARA GEREKÇE, 'YENİDEN YAPILANMA'

SOCAR Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Vagif Aliyev, Genel Müdür Saadettin Korkut'un görevden ayrılması ve 2 gündür spekülasyonlara yol açan işten çıkartmalarla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; "2020 itibari ile 'Türkiye'nin 1 numaralı sanayi şirketi olmak' vizyonumuz doğrultusunda Yönetim Kurulumuz, SOCAR Türkiye ve proje yatırımlarını daha ileriye, daha hızlı bir şekilde taşımak amacıyla bir takım yapısal değişiklik kararı aldı. 2008 yılında özelleştirme ile birlikte Petkim'in SOCAR ailesine katılmasıyla; bu önemli kurumu daha da yükseğe taşımak için çalışıyoruz. Türkiye için üreten Petkim, yeni yapılanma ile birlikte çok daha fazla katma değer yaratarak sanayiyi geleceğe taşıyacak. Bu çerçevede, Saadettin Korkut, 27 Temmuz 2016 tarihi itibarıyla, görevini yeni Petkim Genel Müdürü Anar Mammadov'a devretmiştir. Petkim'i daha dinamik hale getirmeyi amaçlayan, tepeden aşağıya yeniden yapılanma kapsamında, farklı departmanlarda görev yapan 27 arkadaşımızın iş akdi, tüm yasal hakları ödenmek suretiyle fesih edilmiştir. Ayrıca, yeniden yapılanma kapsamında SOCAR Türkiye'nin farklı departmanlarında bulunan 4 arkadaşımız görevinden ayrıldılar. SOCAR Türkiye ve iştiraklerindeki yeniden yapılanma süreci, yeni yatırımları da kapsayacak şekilde devam edecektir. Gelişmeleri, gerçeklerle bağdaşmayan bilgilerle sunmak, paydaşlarımızın yanı sıra, çalışanlarımıza da zarar veriyor. Türkiye'nin bu zor günlerinden güçlenerek çıkacağına inancımız tamdır. Biz tüm enerjimizle Türkiye'nin yanında olmak için buradayız ve yatırımlarımıza aralıksız devam ettiğimizin bilinmesini isteriz."

ANAR MAMMADOV KİMDİR?

Anar Mammadov, 1971 yılında Bakü’de doğdu. Azerbaycan Tıp Üniversitesi’nde tıp eğitimini tamamladı. Ardından Bakü Devlet Üniversitesi Hukuk Bölümü’nden mezun oldu. İngiltere’de College of Petroleum Studies’de petrol tedariki, lojistik ve ticaret üzerine doktora yaptı. TRIUM Global Executive MBA kapsamında İşletme yüksek lisansı yaptı. 1995-1998 yılları arasında kurucusu olduğu Avista şirketini yönetti. 1998 – 2007 yılları arasında, Milio International şirketinde bölge direktörlüğü yaptı. 2007 – 2009 yılları arasında Arxiel Carbonexis şirketinde, 2009 – 2014 yılları arasında SOCAR Gürcistan’da, 2014 – 2016 yılları arasında SOCAR Yunanistan’da CEO olarak görev aldı. 2016 yılı Temmuz ayı itibarıyla Petkim Genel Müdürlüğü görevine başlayan Anar Mammadov’un petrol ve enerji sektöründe 15 yılı aşkın tecrübesi bulunuyor. Evli ve 2 çocuk babası olan Mammadov, iyi derecede İngilizce, Rusça ve Yunanca biliyor.

(EMEL OTURAK) 







 
Son Eklenen Haberler