131019098
24 Nisan 2024, Çarşamba

7. GELENEKSEL ALİAĞA KERMESİ AVCI RAMADAN’DA BAŞLADI

29 Temmuz 2017, Cumartesi 06:19

     


İzmir’in Aliağa ilçesinde Murat Yalvaç Erkek Öğrenci ve Yeni Mahalle Kız Öğrenci yurtlarında yatılı öğrenim gören öğrenciler yararına düzenlenen geleneksel Aliağa Kermesi açıldı. Açılışı dualarla yapılan kermes, Avcı Ramadan Çocuk Oyun ve Rekreasyon Alanı’nda kurulan el emeği çalışmaları, yiyecek stantları ve Aliağa esnafı tarafından bağışlanan ürünlerin yer aldığı bölümlerden oluşuyor.

Kermes 7 Ağustos’a kadar sürecek

28 Temmuz- 7 Ağustos tarihleri arasında sürecek kermesin açılışına; Aliağa Belediyesi Başkan Vekili Altan Yıldırım, sivil toplum kuruluşları, yurt yöneticileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Her yıl geleneksel olarak düzenlenen Aliağa Kermesinde bu yıl ikinci kez kermes ağalığı seçimi yapıldı. Kermes ağalığını, açık artırmaya çıkarılan Koç'a 3 bin lira veren Çınar Grubu kazandı. Aliağa Belediyesi Başkan Vekili Altan Yıldırım kermesin açılış kurdelesini de kestikten sonra ürünlerin sergilendiği stantları gezerek hayırlı kazançlar diledi.

‘Amacımız öğrencilere destek olmak’

Kermes hakkında bilgi veren Aliağa Kurs ve Okul Talebelerine Yardım Derneği Görevlisi Şaban Özcan, “Her yıl geleneksel olarak düzenlediğimiz kermesimizin bu yıl 7’ncisini gerçekleştirdik. Kermesimizin amacı talebelerimizin daha iyi şartlarda daha iyi yerlerde okuyabilmesidir. Çocuklarımızın eğitimine küçükte olsa destek vermektir. Aliağa’nın civar köylerinden okumaya gelen, Anadolu ve Meslek liselerini kazanan öğrencilere ücretsiz olarak barınma imkânı sağlıyoruz. Hayırseverlerin yardımlarıyla dönen bir kurumuz. Kermes bünyesinde, yardımsever bayanların yaptığı, çeyizlik malzemeler, havlu ve seccadeler yer alırken, erkeklere yönelikte takım elbise ve ayakkabı stantlarımız bulunuyor. Ayrıca derneğimizde hizmet veren aşçımızın kendi hazırladığı dönerlerin satıldığı yiyecek standımızda var. Kermesimiz 7 Ağustos Pazartesi gününe kadar devam edecektir. Tüm Aliağalıları kermesimize davet ediyorum” dedi.

(VOLKAN GÜNDÜZ)







 
Son Eklenen Haberler