131019098
25 Nisan 2024, Perşembe

BÜYÜK ZAFERİN 93. YILI

29 Ağustos 2015, Cumartesi 10:51

     


30 Ağustos Zafer Bayramı bu yıl 93’üncü kez tüm Türkiye’de olduğu gibi Aliağa’da da törenlerle kutlanacak. Kutlama programında akış 30 Ağustos Zafer Bayramı'na ilişkin Resmi Gazete'de yayımlanan Başbakanlık Genelgesine uygun olarak gerçekleştirilecek.

Aliağa Cumhuriyet Meydanında, saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başlayacak olan Atatürk Anıtı’na çelenk koyma töreni sabah 9.15’te başlayacak. Törende sırasıyla İlçe Kaymakamlığı, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenkleri anıta konulacak. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunacağı törenin ardından tebrikatın kabulü saat 9.45’te İlçe Kaymakamı makamında, beraberinde Garnizon Komutanı ve Belediye Başkanı ile tebrikatı kabul edecek.

ŞENLİK VE KONSER YOK

Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan Kutlama programı, terör olayları nedeniyle bayram kutlamalarına sınırlama getirileceğine ilişkin genelgeye uygun olarak seyredecek. Buna göre, terör olayları nedeniyle bayram kutlamalarına sınırlama getirilerek, bayram boyunca şenlik, konser ve kutlama faaliyetleri yapılmayacak. Başbakan Ahmet Davutoğlu imzasıyla, Resmi Gazete’de yayınlanan Genelgede "Son günlerde meydana gelen terör olayları nedeniyle, 30 Ağustos Zafer Bayramı törenlerinin sadece çelenk koyma ve tebrikleri kabul şeklinde icra edilmesi; diğer şenlik, konser, eğlence ve kutlama faaliyetlerinin yapılmaması uygun görülmüştür" ifadesi yer alıyor. (EMEL OTURAK) 







 
Son Eklenen Haberler