131019098
19 Nisan 2024, Cuma

İEF’YE “ÇİFTE” ÖVGÜ

29 Ağustos 2015, Cumartesi 10:22

     


Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, İzmir Enternasyonal Fuarı’nı “Akdeniz ve Avrupa coğrafyanın EXPO’su” olarak tanımladı. Başkan Aziz Kocaoğlu ise İEF’nin “hem geçmiş, hem gelecek” olduğunu söyledi.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 84. İzmir Enternasyonal Fuarı’nın (İEF) açılışı nedeniyle basın toplantısı düzenledi. Toplantı bitiminde Malta ile işbirliği anlaşması imzalandı, Fuar aile fotoğrafı çekildi. İEF’ye konuk olan yabancı heyetlerin de katılımıyla Hilton Oteli’nde gerçekleştirilen toplantıda konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Enternasyonal Fuarı’nın ‘hem geçmiş hem gelecek’ olduğunu söyledi. İEF’nin Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün “Bu kentte fuarlar yapın, sergiler açın” direktifiyle başladığını hatırlatan Kocaoğlu, “İzmir Enternasyonal Fuarı ekonomiye, sanayiye, teknolojiye çok güç katmıştır ama bunun yanında barışa, demokrasiye ve insan haklarına da büyük katkı sağlamıştır. İEF sadece fuarcılık organizasyonu değil, aynı zamanda sosyal ve kültürel bir etkinliktir” diye konuştu. 84 yaşındaki İEF’yi dijital devrim ve küreselleşme ile değişen fuarcılık yapısına adapte etmek ve yeni misyonlar yükleyerek geleceğe taşımak için çalıştıklarını kaydeden Başkan Kocaoğlu, 2016 yılından itibaren fuarda, uluslararası düzeyde tasarım yarışması ve uluslararası bir gençlik festivali düzenleyeceklerini sözlerine ekledi. Başkan Kocaoğlu, bu yılki fuarın onur konuğu ili Eskişehir’in İzmir için çok özel hazırlıklar yaptığını hatırlatarak, “Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen bu fuara çok önem verdi, çok hazırlandı. Ancak sağlık sorunları nedeniyle açılışta aramızda olamayacak. Kendisine acil şifalar diliyorum” dedi.

“İEF bu coğrafyanın EXPO’sudur”

Ekonomi Bakanı Zeybekci ise ülke ekonomisinde önemli yeri olan İzmir Enternasyonal Fuarı’nı 84. kez açmanın mutluğunu yaşadıklarını belirterek şöyle konuştu:“İEF her yönüyle Türkiye kokan bir fuardır. Türkiye’nin özetinin ve önemli özelliklerinin toplandığı bir fuardır. İEF, 84 yıldan beri uluslararası bir fuar olması nedeniyle aslında Akdeniz’in, Avrupa’nın, bu coğrafyanın kendi içinde bir EXPO’sudur. İnşallah bu özelliğini daha fazla öne çıkarabilir, uluslararası platformda daha fazla tanıtabilir ve katılımı artırabiliriz. Ekonomi Bakanlığı olarak İzmir Büyükşehir Belediyesi ile birlikte elimizden gelen tüm gayreti göstereceğiz. 84 yıldan beri süren İEF, dünyanın sayılı yerel fuarlarındandır. Ekonomi Bakanlığı olarak katılan ülkelere desteklerimizi artıracağız. Daha önce 19 ülke ile imzaladığımız JETCO anlaşmanın yenisini Malta ile İzmir’de imzalıyoruz. İzmir, Türkiye’nin gayri safi milli hasılasının yüzde 10’unun üretildiği bir coğrafyadır. İzmir dendiği zaman Ege demek isteriz, tüm Anadolu demek isteriz. İzmir, Anadolu’nun bir çıkış kapısı ve giriş kapısıdır.”

Basın toplantısının ardından Bakan Zeybekçi ile Malta Ekonomi, Yatırımlar ve Küçük İşletmeler Bakanı Christian Cordana, iki ülke arasındaki ekonomik ve ticari koordinasyonu güçlendirecek JETCO anlaşmasına imza koydu. İmza törenini ardından da, toplantıya katılan yabancı delegasyonla birlikte aile fotoğrafı çekildi. (HABER MERKEZİ) 







 
Son Eklenen Haberler