131019098
29 Mart 2024, Cuma

BAŞSAVCI AYDEMİR:“PARMAK UCU KADAR GERİ ADIM ATMAYACAĞIZ!”

29 Ağustos 2016, Pazartesi 06:24

     


Aliağa Cumhuriyet Başsavcısı Adem Aydemir, 15 Temmuz darbe kalkışmasının ardından yaşananlarla ilgili yürütülen süreç ve işlemler hakkında bir açıklama yaparak ülke genelinde ve ilçemizde FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne yönelik mücadeledeki kararlılığa vurgu yaptı.

Aydemir, kanlı terör örgütünün masum insanlara yaşattığı hukuk katliamlarının hesabının tek tek sorulacağını belirterek “FETÖ/PDY silahlı terör örgütü ile tamamen hukuk zemininde devam ettirdiğimiz soruşturma hiçbir kesintiye uğramaksızın ve kararlılıkla devam ettirilecektir. Tarihin gördüğü en karanlık ve en vahşi örgütlerden biri olan FETÖ/PDY silahlı terör örgütü ile mücadelede geri kalınması gibi bir durum kabul edilemez. 15 Temmuz sürecinde ferdi olmaktan gurur duyduğum milletime yapılan zulüm ve bu tarih öncesinde bu kanlı terör örgütünün masum insanlara yaşattığı hukuk katliamlarının hesabı tek tek sorulacaktır. Canımızı koyduğumuz bu mücadelede bir parmak ucu kadar dahi geri adım atmayacağız.” dedi.

MÜCADELEYE DESTEK OLMAYANLAR DİKKATİMİZDEN KAÇMIYOR

Bu dönemde örgüte destek olmasa da sessiz kalıp ve pasif tavır sergileyenlerin de de dikkatlerden kaçmadığına vurgu yapan Adem Aydemir “Özellikle 15 Temmuz sürecinden sonra FETÖ/PDY silahlı terör örgütü ile vatan için mücadele eden birimlerle bu süreçte hala konjonktürel davranışlar sergileyerek gerekli hamleleri yapmayanlar bu sürecin sonunda net şekilde ortaya çıkacaktır. Bu süreçte, her ne kadar örgüte destek vermese de geride kalarak mücadelemize destek olmayanların da dikkatimizden kaçmadığı bilinmelidir. Kaldı ki, bu şekilde hareket içinde bulunanlar ile aktif eylem içinde bulunanların da vicdani sorumluluk anlamında hiçbir farkı yoktur.” şeklinde konuştu.

MASUMİYET KARİNESİ EN HASSAS OLDUĞUMUZ İLKE

İşleyiş konusunda da bilgiler vererek kimsenin peşinen suçlu sayılamayacağını belirten Aliağa Cumhuriyet Başsavcısı Adem Aydemir “Elbette belirttiğim üzere kararlılıkla mücadelemiz, milletimiz ve vatanımızın bekası için devam edecek olmakla birlikte, katiyetle hukuk zemininden ayrılmadan, tamamen yasaların müsaade ettiği sınırlar içerisinde kalmak suretiyle devam ettirilecektir. Zira, devam eden sürece baktığımızda, emniyette savunmalarının tespitinin alınmasının ardından serbest bırakılan şüpheliler olduğu gibi, gözaltı süresinin ardından Cumhuriyet Başsavcılığımızca ifade işlemlerinin ardından serbest bırakılan, tutuklamaya sevk edilmesine rağmen mahkemedeki sorgusunun ardından Sulh Ceza Hakimliği tarafından serbest bırakılan ve nihayet tutuklama talebi doğrultusunda tutuklanmak suretiyle cezaevine teslim edilen şüpheliler de bulunmaktadır. Bu da göstermektedir ki, şüphelilerin eylemlerinin ağırlığına, delil durumuna bakmak suretiyle şüphelilerin ceza durumu, yasa ve vicdan doğrultusunda belirlenmektedir. Kimse peşin olarak suçlu kabul edilemez. Vatanımızın çok ağır bir badireden geçtiği şüphesiz ise de, adaleti her daim ayakta tutmak görevimizdir. Masumiyet karinesi en hassas olduğumuz ilkelerin başında gelmektedir. Elbette, bilerek ve isteyerek dahil olmak suretiyle eylemde bulunanlar şedit şekilde cezalandırılacaktır. Yasalarımız bu eylemler için ağırlaştırılmış müebbet cezasını içeren, oldukça ağır yaptırımları zaten düzenlemiştir. Ancak kurunun yanında yaşın yanmaması için son derece hassas bir şekilde soruşturma yürütmekteyiz. Delile ulaşılmadan katiyetle hiçbir kişi hakkında işlem başlatılmamaktadır. Tüm işlemler yasal zeminde ve mahkeme kararına dayanılarak gerçekleştirilmektedir. Aklını başka yerlere teslim ederek sipariş üzerine yargılama yapılması devri artık bitmiştir. Katiyetle, bir topluluğa olan kinimiz, bizi adaletle hükmetmekten alıkoymayacaktır. Tek hedefimiz, bir an önce milletimizi ve vatanımızı bi karanlık günlerden çıkarmak ve nihayetinde sadece ve sadece adaletin tecelli edeceği günlere ulaşmaktır.” dedi.

MÜCADELEDEN GERİ DÖNÜŞ YOK

FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün lideri tarafından yaratılmaya çalışılan korku ortamının ancak korkaklara etki edebileceğini vurgulayan Aydemir “Örgüt lideri tarafından hala korku ortamı yaratarak, örgüt üyelerinin ayakta tutulmaya çalışıldığını, adalet mücadelemizin engellenmeye çalışıldığını dikkatle izliyoruz. Bu mücadelenin artık geri dönüşünün olmadığını herkesin bilmesi gerekmektedir. Korku ortamı yaratmaya çalışmak, ancak korkaklara etki eder. Vatanını karşılıksız severek, adalet peşinde koşanların korkacak bir yüreği zaten olamaz. Bu düşüncelerle, ferdi olmaktan gurur duyduğum milletimin, en küçük bir bilgi kırıntısı şeklinde dahi olsa, kimseye iftira etmeksizin ve kişisel husumete dökmeksizin bildiklerini bizlerle paylaşması, mücadelemizin millet ile kenetlenerek devamını sağlayacaktır. Bu gün, birçok vatan evladı, gerek bize ve gerekse emniyet güçlerimize başvurarak birçok bilgi ve belgeyi bizimle paylaşmaktadır. Bu durum, mücadelemizde milletimiz ile birlikte yürüdüğümüzün göstergesidir. Aliağa’mızda ve dolayısıyla güzel vatanımızda bir tek vatan haini dahi kalmayıncaya, milletimizin saf duygularını, dini duygularını sömürerek tek gayeleri örgütlerine para aktarma olan, tespiti yapılmamış tek bir örgüt üyesi kalmayıncaya kadar bu mücadele kararlılıkla devam edecektir.” İfadelerine yer verdi.

HER GEÇEN GÜN YENİ DELİLLERE ULAŞIYORUZ

Soruşturmaların delilden şüpheliye gidecek şekilde yürütüldüğünün de altını çizen Başsavcı Adem Aydemir, sözlerini şöyle tamamladı:“Kişilerin, haksız şekilde zan altında bırakılmasını sağlayacak nitelikte bir işlem yapılmamasını temin amacıyla, tüm tedbirlerimizi aldık ve almaya devam ediyoruz. Bugün itibariyle Aliağa ilçesi kapsamında, yasal birçok delillendirme işlemi gerçekleştirilmiştir ve çok sayıda dijital veri ve belgeler üzerinde incelemeler devam etmekte ve her geçen gün yeni delillere ulaşılmaktadır. Katiyetle, delilden şüpheliye gidecek şekilde soruşturma ilkesi ana ilke olarak belirlenmiştir. Masumiyet karinesinin özellikle böyle bir zamanda daha bir hassas şekilde takip edilmesi gerektiğine inanmaktayız. FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne aidiyet ve/veya iltikasına dair delil elde edilenler ve bu delillerin desteklenmesi ile tespiti yapılanlar hakkında ise derhal işlem başlatılmakta ve eyleminin niteliğine göre değerlendirilmesi gerçekleştirilmektedir. Bugün itibariyle, tutuklama tedbirine ve gözaltı tedbirine tabi tutulanlar, çok hassas bir inceleme ve araştırma döneminden sonra hakkında işlem yapılan şüphelilerdir. Başta Aliağa Kaymakamımız Sayın Bayram Yılmaz olmak üzere ve yine onun gözetiminde Kaymakamlık bünyesindeki idari kurumlar itibariyle tam bir uyum ve ahenk içinde bu mücadele devam ettirilmektedir. Bu vesileyle gece gündüz demeden 15 Temmuz sürecinden bu güne gelinceye kadar hiç ara vermeksizin FETÖ/PDY silahlı terör örgütü soruşturmasında görev yapan emniyet ve jandarma personelleri ile amirlerine teşekkürü borç bilirim. Görevlendirilen kolluk personelimizin, masumiyet karinesini ilke edinerek, suçluların tespiti için özverileri her türlü takdirin üzerindedir. Milletimiz emin olsun ki, bu mücadele tamamen yasal zeminde nihayine ulaştırılacak ve bu eli kanlı terör örgütü üyeleri mahkeme huzuruna çıkarılacaktır.” (BÜLENT PINARBAŞI) 







 
Son Eklenen Haberler