131019098
25 Nisan 2024, Perşembe

HDP ALİAĞA’DA BAYRAMLAŞMA

29 Eylül 2015, Salı 09:57

     


Kurban Bayramı’nın 4. gününde Halkların Demokratik Partisi (HDP) Aliağa ilçe teşkilatında bayramlaşma programı düzenlendi. İlçe binasında gerçekleşen bayramlaşma programına HDP İlçe Başkanı Veysel Özbay, HDP Kars Milletvekili Mülkiye Birtane (İzmir 1. Bölge 2 sıra adayı ), İzmir 2. Bölge 2. Sıra Milletvekili adayı Gülüstan Kılıç Koçyigit, Hediye Tekin 2. Bölge Milletvekili Adayı, parti meclisi ve il yöneticileri katıldı.

“İnsan Bedenleri Kurban Ediliyor”

Bayramlaşmanın ardından ilk sözü alan HDP İlçe Eş başkanı Veysel Özbay konuşmasında, “Özünde insanlık değerlerine bağlılık olan Kurban bayramını kutladığımız bugünde Ülkemizde tek adam iktidarı oluşturma hevesiyle saray merkezli yürütülen Savaş ile Ortadoğu coğrafyasını kan gölünü çevirip kendi düşüncesini yayma için insan bedenlerini kurban etmektedir. İnşallah bu bayramda ülkemizde Ortadoğu ve tüm dünyada yaşanan savaşların son bulmasına başta Kürt halkı olmak üzere özgürlük mücadelesi veren bütün halkların özgür olmasını diliyorum” dedi.

“Hem Bayramlaşma, Hem de Seçim Stardı”

Devamında konuşan milletvekili Mülkiye Birtane, “Gönül isterdi ki bayramları özgür ortamlarda özgür bir ülkede yaşayalım. Kendi anlamına uygun, kutsal anlamına uygun kutlayalım. Ama ne yazık ki son yıllarda hiç bir bayramı Kürdistan halkları olarak, Türk halkları olarak anlamına uygun kutlayamıyoruz. Bu da sistemin bize dayattığı şey ve 7 Haziran’ın tekrarı olan önümüzdeki 1 Kasım seçimi olmasından dolayı bu bir bayramlaşma ziyareti yanı sıra aynı zamanda seçim startı vermiş oluyoruz “dedi.

(NİMET ERGÜN) 







 
Son Eklenen Haberler