131019098
20 Nisan 2024, Cumartesi

ŞEHİDİN OKULUNDA LOKMA HAYRI

29 Eylül 2015, Salı 10:08

     


Vatani görevini yaptığı Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde geçtiğimiz günlerde şehit düşen Gökhan Çakır’ın mezun olduğu okul olan Mehmet Saka İlkokulu’nda lokma döktürüldü.

Gökhan Çakır, vatani görevini yaptığı Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde 10 Eylül günü sınırda nöbet tuttuğu esnada Suriye tarafından açılan ateş sonucu şehit olmuştu. Şehit Gökhan Çakır, Aliağa Merkez Camii’nde on binlerce vatandaşın katılımıyla kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlanmıştı. Şehit Çakır’ın mezun olduğu okul olan Mehmet Saka İlkokulu, 2015-2016 eğitim öğretim yılının açılışında anlamlı bir etkinlik gerçekleştirdi. Toplantı yaptıkları esnada eski öğrencilerinden Gökhan Çakır’ın şehit olduğu haberini alan ve çok üzülen öğrenen okul idarecileri ile öğretmenler eğitim öğretim yılının ilk gününde anlamlı bir etkinliğe imza atarak şehidin anısına lokma döktürdüler.

“ŞEHİT HABERİNİ DUYUNCA ÇOK ÜZÜLDÜK”

Okul bahçesinde gerçekleştirilen etkinlik hakkında bilgi veren Okul Müdürü Mehmet Ali Karaavcı, “Burası benim yeni atandığım bir okul. Öğretmenler kurulu toplantısı yapıyorduk seminerler döneminde. Haber geldi o sırada bize, ‘Aliağa’dan şehit var’ diye. Öğretmen arkadaşlarımız şehidin ismini duyunca çok üzüldüler. Çünkü Gökhan Çakır bizim okulumuzun mezunu. Bizde hep birlikte karar verdik. Tam da o sırada bazı kararlar alıyorduk. Eğitim öğretim yılının ilk günün çocuklarımıza nasıl okulu sevdirebiliriz, nasıl bir eğlence yapalım diye düşünüyorduk. Şehit haberi gelince tüm bu organizasyonları iptal ettik. Öğretmenlerimiz bizim mezunumuz olan Şehit Gökhan Çakır için lokma döktürelim dediler. Uygun bulduk. Okul idarecileri ve öğretmenlerin katkılarıyla böyle bir etkinlik gerçekleştirdik” dedi.

(VOLKAN GÜNDÜZ)







 
Son Eklenen Haberler