131019098
20 Nisan 2024, Cumartesi

ALİAĞALI MİNİKLER HESAP MAKİNESİNDEN HIZLI İŞLEM YAPIYOR

29 Eylül 2016, Perşembe 06:41

     


Aliağalı Minikler Mental Aritmetik Derneği tarafından Düzenlenen 5. Mega Aritmatik Okulları Şampiyonasını dereceyle bitirdi.

3 Yıldır Aliağa'da Faaliyet gösteren Mega Aritmatik Dahi Çocuklar Merkezi'nin minik öğrencileri Mental Aritmetik Derneği tarafından Düzenlenen 5. Mega Aritmatik Şampiyonasına katıldı. 290 şube arasında gerçekleşen yarışmada minik öğrenciler birbirleriyle kıyasıya yarıştı. 9 Aliağalı öğrencinin katıldığı yarışmada Nisa Gürselman Türkiye 2.si olurken, Beste Elburus Türkiye 4.sü oldu. Yarışmaya katılan 5 ile 12 yaş arasındaki minikler "Mental Aritmatik" teknikleri ile, hesap makinelerinden daha hızlı işlem yaptılar. Aliağalı minikler Gösterdikleri başarının ardından, 1 -2 ekim tarihleri arasında İstanbul'da gerçekleştirilecek olan Memoriad Türkiye 2016 OPEN - Hafıza, Zihinsel Matematik & Hızlı Okuma Şampiyonası'na hazırlanıyorlar. Hepsi birbirinden iddialı olan minik öğrenciler yeni başarılara imza atamayı hedefliyor.

Her Çocuk 20 dakikalık çalışma ile ve zihinsel becerilerini arttırabilir

Mega Aritmatik Dahi Çocuklar Merkezi'nin Müdüresi Akgül Barutcu yaptığı açıklamada, "Eğitim alan her çocuk günde 20 dakikalık çalışma ile hesap makinesinden daha hızlı işlem yapabilir ve zihinsel becerilerini arttırabilir."dedi.

(ERKUT SERT) 







 
Son Eklenen Haberler