131019098
18 Nisan 2024, Perşembe

PETKİM’DE FETÖ’DEN 4 TUTUKLAMA

29 Eylül 2016, Perşembe 06:46

     


FETÖ/PDY’ye yönelik soruşturma kapsamında, geçtiğimiz günlerde Petkim lojmanlarına düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 13 kişiden 4’ü tutuklandı. Ayrıca, aralarında esnaf ve işadamlarının bulunduğu 5 kişi de Aliağa İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün operasyonu sonucu gözaltına alındı.

Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında Petkim Petrokimya Holding AŞ'nin (PETKİM) Aliağa'daki yerleşkesine geçtiğimiz günlerde düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 13 kişiden 4'ünün tutuklandığı öğrenildi. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturması kapsamında gözaltına alınan 13 kişiden biri, İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesinden serbest bırakıldı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan 12 şüpheli ise sağlık kontrolünün ardından İzmir Adliyesi'ne sevk edildi. Savcılık tarafından sorgusu yapılan 8 kişi serbest bırakılırken, 4 zanlı örgütü üyesi olmak suçlamasıyla tutuklanma talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine gönderildi. Sulh Ceza Hakimliği, H.V., K.Y., S.Ö. ve M.E.'nin tutuklanmasına karar verdi.

ALİAĞALI İŞADAMLARINA FETÖ’DEN GÖZALTI

Öte yandan Aliağa’da da Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonlar sürüyor. Bu kapsamda işadamı F.K ve H.K. ile esnaf S.Y. ve M.U İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen operasyon sonucu örgütle bağlantısı olduğu gerekçesiyle gözaltına alındılar. Diğer bir işadamı F.K. ise Aliağa’daki adresinde bulunamayınca İzmir’de yakalanarak gözaltına alındı. Şahısların evlerinde yapılan aramada kitap, CD ve çok sayıda dokümana el konuldu. Ayrıca S.Y.’nin evinde yapılan aramada 4 adet 1 Dolarlık banknot ele geçirildi. Gözaltına alınan şahıslar sağlık kontrolünden geçirildikten sonra ifadeleri alınmak üzere Aliağa İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

(VOLKAN GÜNDÜZ – FOTOĞRAF: AA)







 
Son Eklenen Haberler