131019098
17 Nisan 2024, Çarşamba

ADD BAŞKANI ERTÜRK, “YENİKAPI RUHU DEĞİL, TUZ RUHU”

29 Ekim 2016, Cumartesi 06:40

     


CHP Aliağa İlçe Başkanlığı ve ADD Aliağa Şube Başkanlığı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na karanfil bıraktı. ADD Şube Başkanı Erol Ertürk, kutlama programında Atatürk ve silah arkadaşlarının adının anılmamasını sert bir dille eleştirdi.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çerçevesinde Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen çelenk sunum törenine katılan CHP Aliağa İlçe Başkanlığı ve Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD )Aliağa Şube Başkanlığı, törenin ardından geleneği bozmayıp her bayram olduğu gibi bu bayramda da Atatürk Anıtı’na karanfil bırakarak saygı duruşunda bulundu. CHP ve ADD’liler karanfil bıraktıktan sonra günün anısına toplu hatıra fotoğrafı çektirdi.

DURMAZ, “CUMHURİYETE SAHİP ÇIKACAĞIZ”

CHP İlçe Başkanı Özcan Durmaz, etkinlik sonrası yaptığı konuşmada, Cumhuriyetin 93. Yıldönümünde, ilk günkü coşkuyla, ilk günkü heyecanla cumhuriyete sahip çıktıklarını söyledi. Durmaz, “Siz inanmış cumhuriyetçiler, siz inanmış Atatürk sevdalıları olduğu sürece hiç kimse cumhuriyeti bu ülkeden silip atamaz. Cumhuriyeti silip atmak, yerine başka düşler, başka hayaller oluşturmak peşinde koşanlar bu sevdadan vazgeçmelidirler. Biz cumhuriyetimizi son neferimiz, son cumhuriyet sevdalısı, son Atatürk sevdalısı kalıncaya kadar koruyacağız ve sahip çıkacağız. Katıldığınız için hepinize teşekkür ediyorum. Görüyorum ki her geçen gün biraz daha artıyoruz, biraz daha güçlü bir şekilde cumhuriyete sahip çıkıyoruz. Cumhuriyete sahip çıkmaya devam edeceğiz, yaşatmaya devam edeceğiz. Sonsuza kadar Cumhuriyeti koruyup kollayacağız ve yaşatacağız” diye konuştu.

ERTÜRK, “FAŞİZAN DİKTATÖRLÜĞÜN SONU YOK”

Durmaz’ın ardından söz alan Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD )Aliağa Şube Başkanı Erol Ertürk, konuşmasında iktidara yüklendi. Bayram törenlerine getirilen kısıtlamaları eleştiren Ertürk, “Cumhuriyetimizin 93. yılını kutlamaktayız. Ne yazık ki faşizan diktatör tarafından her gün yasaklamalar gelmekte. Kanun Hükmünde Kararname ile gece yarısı Garnizon Komutanlarına resmi törenlere katılma yasağı geldi. Çelenk koyma yasağı geldi. Bu faşizan diktatörlüğün sonu yok. Her gün kendisini bir kez daha gösteriyor. Bizlerin burada toplanması onlara rahatsızlık veriyor. Daha da güçlü olmalıyız, el ele vermeliyiz. 15 Temmuz’dan sonra yaşananlar zaten ortada. Biz bunların kendi diktatörlüğünü, kendi darbesini yaptığını söylemiştik. Bugün onları yaşıyoruz. Meclis şuanda lağvedilmiş durumda. Cumartesi akşamı hepinizi bağımsızlık ateşine, fener alayına katılmaya davet ediyorum. Saat 19.00’da Demokrasi Meydanı’nda, bütün demokratik kitle örgütlerinin katılımıyla gerçekleştireceğimiz Fener Alayımızda bağımsızlık ateşini yakacağız” dedi.

“YENİKAPI RUHUNA LANET OLSUN”

Çelenk sunma töreninde, Atatürk ve silah arkadaşlarının adının anılmamasını da sert bir dille eleştiren Ertürk, “Burada az önce töreni sunan bayan şehitleri andı ama Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını söylemedi. Bunu bir kez daha buradan kınıyorum. Ağzına Mustafa Kemal Atatürk’ün adını alamayanlar, almak istemeyenleri biz tanıyoruz. Çok da iyi biliyoruz. Biz cumartesi günü bağımsızlık ateşini yakacağız, her zaman yanmaya devam edecek. Bizler Yenikapı ruhu değiliz. Onlar tuz ruhu gibiler. Bizim sadece bir ruhumuz var, o da Mustafa Kemal Atatürk aydınlığı ruhu. Bu ruhla devam ediyoruz. Onların Yenikapı ruhu kendilerinin olsun. Lanet olsun onların o ruhuna. Faşizan duygularına lanet olsun” ifadelerini kullandı.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler