131019098
28 Mart 2024, Perşembe

KAR GELİYOR

29 Kasım 2016, Salı 07:27

     


Meteoroloji'den alınan bilgilere göre, yurt genelinde önce kuvvetli yağışlar etkili olacak. Ardından kar yağışı bekleniyor.

Türkiye, Orta Akdeniz üzerinden gelen yeni bir yağışlı sistemin etkisi altına girdi. Yurt genelinde haftanın ilk günleri kuvvetli yağış bekleniyor. Çarşamba gününden itibaren ise yurdun yüksek bölgelerine ilk karın düşmesi bekleniyor. Bazı yerleşim yerlerinde ise kar yağmurla birlikte yağacak.

BUGÜNDEN İTİBAREN HAVA SOĞUYACAK

Yağışların hafta boyunca; Marmara Bölgesi ve Kıyı Ege'de kuvvetli, İstanbul, Bursa, Tekirdağ, Çanakkale, Balıkesir, İzmir ve Manisa çevreleri ile Edirne'nin güney ilçelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olması bekleniyor. Yağışlar bugün itibariyle iç kesimlerde de etkili olacak. Sabah ve gece saatlerinde Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda kuvvetli olmak üzere iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Bugünden itibaren sıcaklıklarda hızlı bir düşüş yaşanacak. Salı günü Edirne, Kırklareli çevrelerinde, Trakya kesiminde yağışlar yer yer karla karışık yağmur ve kar şeklinde olmaya başlayacak. Ege bölge geneli, Marmara'nın güney ve doğusu, Batı Karadeniz'de yağışların yer yer kuvvetli olması tahmin ediliyor.

BAKANDAN KUVVETLİ KAR UYARISI

Bu arada Afyonkarahisar’da bir toplantıya katılan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu da soru üzerine, “Çarşamba günü tüm yurtta kar bekleniyor. Önümüzdeki hafta salı, çarşambadan itibaren Türkiye’yi kaplayacak” diye konuştu.

(VOLKAN GÜNDÜZ)







 
Son Eklenen Haberler