131019098
19 Nisan 2024, Cuma

EMEKLİ-SEN YENİ BİNASINDA

30 Ocak 2016, Cumartesi 06:39

     


DİSK’e bağlı Emekli-Sen Aliağa Şubesinin yeni hizmet binasının açılışı gerçekleştirildi. Düzenlenen açılış törenine çok sayıda davetli katıldı. Kültür Mahallesi’ndeki yeni hizmet binasının açılışına, Emekli-Sen Genel Başkanı Veli Baysülen, Emekli-Sen Ege Bölge Temsilcisi Hüseyin Özkaynak, Karşıyaka Şube Başkanı Handan Yence, Konak Şube Başkanı İbrahim Yılmaz, Buca Şube Başkanı Doğan Zengin, demokratik kitle örgütü ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin yanı sıra, siyasi parti temsilcileri ile çok sayıda Emekli-Sen üyeleri katıldı. Yeni binanın açılış kurdelesini, Emekli-Sen Genel Başkanı Veli Baysülen, Emekli-Sen Aliağa Şube Başkanı Sabahattin Yeşiltepe, CHP Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz ve Petrol-İş Sendikası Aliağa Şube Başkanı Ahmet Oktay hep birlikte keserek gerçekleştirdiler.

YEŞİLTEPE BİRLİKTELİK MESAJI VERDİ

Açılışta konuşan Emekli-Sen Aliağa Şube Başkanı Sabahattin Yeşiltepe, emeklilerin çektiği sıkıntılara dikkat çekerek, birlik beraberlik mesajı verdi. Yeşiltepe, “Ülkemiz şu anda kötü durumda. Toplum olarak çok zor durumdayız. Ülkemizin doğusunda yaşanan olaylar, bizi Orta Doğu kanallarına doğru sürüklüyor. Hepimiz ayrıştırılıyoruz. Bir annenin akan gözyaşına kimdendir diyen alçaktır. Biz terörün her türlüsüne karşıyız. Hepimiz emekliyiz, emekçiyiz. Ve biliyoruz ki bu hayat, bizim yediğimiz kazıkların bileşkesi, biz bunları çok iyi biliyoruz. Onun için elimizden geldiği kadar örgütlenmeli, dayanışmalı ve birlikte olmalıyız. Bir şeylere dur demezsek, yarınlarımız daha karanlık olacak. Aliağa bir emek kenti. Bu emek kentinde, tüm demokratik kurumların birlikte omuzdaş olması, bazı şeylerin susturulmasına yardımcı olur. Biz bir çoban ateşiyiz, bu ateşi çoğaltarak yol alacağız. Hepimiz emekli olana kadar acılar çektik ve bu acıların nedenlerini çok iyi biliyoruz. Ayrıştırılmadan, halkların kardeşliğinde buluşmak istiyoruz. İyi ki geldiniz, bu güzel günde ve yeni başlangıcımızda bizi yalnız bırakmayan tüm dostlarımıza teşekkürler” dedi.

“GÖZYAŞLARIMIZIN RENGİ AYNI”

Açılışa katılan Emekli-Sen Genel Başkanı Veli Baysülen ise, emeklilerin durumu ve ülkenin geleceğine ilişkin yaptığı konuşmasında iktidara yüklendi. Türkiye ekonomisinin kötü gidişatı ve savaş ortamının yarattığı sıkıntılardan söz eden Baysülen, “Ülke olarak çok zor süreçlerden geçiyoruz. Ama şimdiye kadar böyle pervasızca bir süreci de hiç görmedik. Türkiye’nin bugün tozpembe gösterilen ekonomisi de çok zor durumda. Bu ülkede her şey çarpıtılıyor. Ana akım medya teslim alınmış durumda. Medyanın büyük bir bölümü taraf oldu. Olmayanlar da yüklü vergi cezalarına ya da ciddi tehditlere uğradılar. Bu nedenle bizler bu ülkede yaşanan birçok şeyi göremiyoruz. İnsanların kentlerde evlerine hapsedildiği, ekmeksiz, susuz, doktorsuz, ilaçsız bırakıldığı bir süreci yaşıyoruz. Gözlerimizin rengi ne olursa olsun, gözyaşlarımızın rengi aynıdır. Hangi dinden, mezhepten, ırktan olduğumuz değil, insan olmamız önemli. Her canı da dünyaya getiren, büyüten bir anadır. O anaların yüreği daha fazla yanmadan, bu ülkede savaşa son verilmeli. Barış ve çözüm süreci, şartları ne olursa olsun başlatılmalıdır. Asker, polis, sivil, kadın, çocuk kimsenin ölmemesi için me gerekiyorsa bir an önce yapılmalıdır” diye konuştu.

“DEMOKRASİ MÜCADELESİNDEN EMEKLİ OLMAYACAĞIZ”

Emeklilere seçim döneminde verilen vaatlerin çarpıtıldığın ileri süren Baysülen, ‘yaşanılan zorlukların üstesinden gelebilmek için örgütlenmenin önemine vurgu yaparak, Geçmişte emek kenti Aliağa’da, geçmişte emek mücadelesi vermiş tüm emeklileri Emekli-Sen Aliağa şubesinin çatısı altında buluşmaya davet ediyorum” şeklinde konuştu. Mevcut siyasi iktidarı ve yapılanmayı eleştiren Baysülen, “Bugün yaşanan savaş, halkların değil, sarayın istediği başkanlık sistemi savaşıdır. Bu ülkeye adım adım diktatörlük geliyor. Artık insanların giyiminden, yaşam tarzından başlayan süreç bugüneler kadar geldi. Şimdi de, parlamenter sistemi yok etmeye çalışan bir zihniyetle karşı karşıyayız. Bu nedenle bu mücadeleden emekli olmamak çok önemli. Bugün emeklilere verilen zam yüzde 3.86 gibi bir oran. Seçim sürecinde vaatler verildi. Bu sözler sonraki süreçte çarpıtıldı. Emekli verilen sözlere oy verdi. Mevcut iktidar ekonomik gerçekleri çarpıtarak yeniden iktidarını tesis etti. Bunların böyle olmaması gerektiğini düşünüyorum. Maalesef bu ülkenin insanlarına bazı şeyleri yeterince anlatamadık. Sadece kendi haklarımız için değil, bizden sonraki kuşaklar için, insanca yaşam için mücadele etmeliyiz. Biz demokrasi mücadelesinden emekli olunmaz diyerek yola çıkmış bir örgütüz. Bu siyasi anlayış, Cumhuriyet’le, yaşam tarzımızla, sağlığımızla, eğitimimizle sınıyor. Bu ülkeyi yaşanabilir hale getirmek ve demokratik bir ülke olmak için çalışmak en önemli görevimiz nedeniyle örgütlenmek zorundayız” dedi.

(EMEL OTURAK) 







 
Son Eklenen Haberler