131019098
29 Mart 2024, Cuma

ÖĞRENCİLERE TRAFİK BİLİNCİ AŞILANIYOR

30 Mart 2017, Perşembe 07:35

     


Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile Türkiye Sürücü Eğitimcileri Konfederasyonu (TÜSEKON) işbirliğiyle ilkokul öğrencilerinde trafik bilinci oluşturmak ve toplumsal farkındalığı arttırmak amacıyla hayata geçirilen ‘İlkokullarda Trafik Bilincini Kazandırma Projesi’ kapsamında Aliağa Atatürk İlkokulu’nda öğrencilere trafik eğitim verildi.

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü ile Sürücü Eğitimcileri Konfederasyonu (TÜSEKON) arasında yapılan protokol gereği ülkedeki resmi ve özel bütün okul öncesi ve ilkokul öğrencilerine trafik kuralları ile trafikte uyulması gereken davranışların neler olacağının öğretilmesi, trafik bilincinin erken yaşlarda öğrencilerin zihinlerine yerleştirilmesi amacıyla ülke genelinde başlanan ‘İlkokullarda Trafik Bilincini Kazandırma Projesi’ kapsamında Aliağa Atatürk İlkokulu’nda öğrencilere trafik eğitim verildi.

Proje kapsamında ilk eğitimin verildiği Aliağa Atatürk İlkokulu’ndaki programa İlçe Milli Eğitim Müdürü Ogün Derse de katıldı. Atatürk İlkokulu Müdürü Yahya Çolak’ın açılış konuşmasının ardından söz alan Ogün Derse, Milli Eğitim Bakanlığı ve TÜSEKON arasında Karayolu Trafik Güvenliğinin sağlanması amacıyla, ülke genelinde okul öncesi ve ilkokul öğrencilerinin trafik bilincine olan duyarlılıklarının arttırılması ve toplumsal bir farkındalığın oluşturulması amacıyla eğitim protokolü yapıldığını söyledi. Öğrencilere sorular sorarak trafik bilgilerini test eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Ogün Derse, “Ülkemizde Meydana gelen trafik kazaları incelendiğinde büyük bir kısmının hatalı insan davranışlarından, bilgisizlikten kaynaklandığı görülüyor. Bugün buradaki abileriniz size trafikte uyulması gereken kurallar ile ilgili bilgiler verecek. Ancak bu bilgileri sadece sizin bilmeniz yeterli değil. Burada öğrendiklerinizi evde aileniz, anne ve babanızla da paylaşmalı, onları trafikte hata yaptıklarında uyarmalısınız” diye konuştu.

Ogün Derse’nin konuşmasının ardından, program kapsamında Aliağa Genç Sürücü Kursu Kurucu Müdürü Reşat Korkmaz ve TÜSEKON Aliağa Temsilcisi Engin Akarsu tarafından trafik, trafikle ilgili kavramlar ve uyulması gereken kurallar, dikkat edilmesi gerekenlerle ilgili bilgiler verildi. Eğitimciler tarafından öğrencilere konuyla ilgili slayt gösterileri izletilerek öğrencilerin sordukları sorular cevaplandırıldı.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler