131019098
26 Nisan 2024, Cuma

"TÜM EMEKLİLERİN SENDİKASIYIZ"

30 Nisan 2015, Perşembe 09:48

     


Emekliler Sendikası (Emekli-Sen) Aliağa Şubesi Sebahattin Yeşiltepe, '1 Mayıs İşçi Bayramı' öncesi çeşitli açıklamalarda bulundu. Yeşiltepe, emekli vatandaşların haklarını belirli günlerde değil, her gün dile getireceklerini ifade etti.

Emekli-Sen Aliağa Şube binasında yapılan söyleşide, emeklilerin sorunlarından çözüm önerilerine, emeklileri sosyal yaşantıya katma noktasında yapılan çalışmalardan, sendikaların siyasi bir simge haline getirildiğine kadar bir çok konuya değinen Emekli-Sen Aliağa Şubesi Başkanı Sebahattin Yeşiltepe, emeklilere sahip çıkmanın 'sosyal devlet anlayışı' içerisinde olduğuna dikkat çekti.

YEŞİLTEPE, "EMEKLİ-SEN HİÇBİR PARTİ MENSUBUNA AİT DEĞİLDİR"

Emekli sendikalarının her hangi bir partiye hizmet amacı gütmediğini ve hükümet karşıtı bir eylem içerisinde olmadığının altını çizen Yeşiltepe, ''Sendikalar insanlarımızın tabii haklarını korumanın yanı sıra olması gereken haklarının da arayışı içerisinde isteklerini dile getirme sosyal devlet kavramı dahilinde seslerini duyurmaya çalışmaktadır. Fakat sendikalar, farklı çevrelerce yanlı gruplar olarak algılanmaktadır. Bu algıyı yıkmak da bizim görevimiz. Bu anlamda Aliağa'da yer alan bir çok siyasi örgütü ve teşkilatı ziyaret ederek parti mensubu üyelerine amaçlarımız doğrultusunda bilgi vermelerini istiyoruz. Sonuç olarak bilinmelidir ki, Emekli-Sen ülkede yaşayan tüm emekli vatandaşların rahat bir yaşam sürmeleri noktasında çalışmalar sürdürmektedir'' dedi.

"PARTİLERİN HEDEFİNDE EMEKLİLER VAR"

Bir çok parti seçim çalışmaları kapsamında emeklilere yöneldi. Çünkü emeklilerin hak ettiği yerde olmadıklarını bir çoğu biliyor hatta Genel Başkanımız Veli Baysülen, 12 maddelik bir belge sundu meclise. Bu maddelerin 9'u partilerin seçim gündeminde, umuyoruz ki söylemler eyleme dönüşürü emekli vatandaşlar da rahat bir nefes alır'' diyerek, ayrıca Tüm Emekli-Sen Genel Başkanı Veli Baysülen'in emekliler için, intibak, promosyon ve sağlıkta katkı paylarının kaldırılması adına Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile görüşme yaptığını kaydeden Yeşiltepe, sunulan raporun incelemeye alındığını belirtti.

"AMACIMIZ EMEKLİLERİ SOSYAL YAŞANTIYA DAHİL ETMEK"

Emekli-Sen Aliağa Şubesi olarak, emekli vatandaşların sosyal yaşantıdan koptuğuna da değinen Yeşiltepe, "Hayat koşuşturması içerisinde geçim derdine düşen emekli vatandaşlarımıza bir 'mola' niteliği taşısın, sosyal hayata dahil olsunlar düşüncesi ile hareket ederek bir takım organizasyonlar düzenleyeceğiz. Örneğin Cumartesiyi Pazara bağlayan 2 Mayıs tarihinde Çanakkale'ye gitmek üzere saat 24.00'da Demokrasi Meydanı önünde buluşacağız. 1 gün sürecek olan gezi organizasyonumuzda hedefimiz, Çanakkale'de şehir merkezinin yanı sıra şehitliği de gezerek tarihimizi tekrar yaşamak, yaşatmak. Tüm emekli vatandaşlarımız ücreti karşılığında gezimize katılabilir" diye konuştu.

"EMEKLİ SADECE 1 MAYIS'TA DEĞİL HERGÜN EMEKLİ"

Son olarak 1 Mayıs'ta sahalarda olacaklarını belirten Yeşiltepe, 1 Mayıs dışındaki tarihlerde de emeklilerin haklarını savunacaklarını belirterek şunları kaydetti: "Emekli sadece 1 Mayıs'ta emekli değil, her gün emekli ve iyileştirilmesi gereken hakları var. Biz sendika olarak bunları sonuna kadar savunacağız, elimizden geldiğince sesimizi duyuracağız." (Tarık Demir)







 
Son Eklenen Haberler