131019098
19 Nisan 2024, Cuma

‘FİNAL’DE MEZUNİYET COŞKUSU…

30 Mayıs 2017, Salı 06:30

     


Özel Aliağa Final Temel Lisesi’nin 2016-2017 Eğitim-Öğretim yılı mezuniyet töreni Aliağa Açıkhava Tiyatrosu’nda gerçekleştirildi.

Özel Aliağa Final Temel Lisesi’nin cumartesi akşamı Aliağa Açıkhava Tiyatrosu’nda gerçekleştirilen 2016-2017 eğitim-öğretim yılı mezuniyet töreni renkli görüntülere sahne oldu. Aliağa Belediye Başkan Yardımcısı Mehmedali Özkurt, Aliağa Cumhuriyet Başsavcısı Adem Aydemir, Özel Aliağa Final Temel Lisesi Müdürü Serdar Eskin ile diğer final okullarının müdürlerinin katıldığı geceye öğrencilerin velileri ve yakınları da büyük ilgi gösterdi.

OKUL MÜDÜRÜ ESKİN: ‘BU GECE SİZİN GECENİZ’

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından başlayan gecede ilk önce 12. sınıf öğrencilerinin okuldaki son yıllarını nasıl geçirdiklerini gösteren slayt gösterisi izlendi. Slayt gösterisinin izlenmesinin ardından bir konuşma yapan Özel Aliağa Final Temel Lisesi Müdürü Serdar Eskin, “Bu gecenin haklı gururunu yaşayan, kalpleri heyecanla çarpan kıymetli velilerimizi ve öğrencilerimizi canı gönülden tebrik ediyorum. Emanetiniz olarak aldığımız değerli evlatlarınızı bilgili, yaşamı ve yaşatmayı seven bireyler olarak sizlere teslim ediyoruz. Gençler, bu gece sizin geceniz. Bu gece, yeni bir hayata atacağınız adımın son gecesi. Zorlu bir yıl geçiren öğrencilerime hepinizden kocaman bir alkış rica ediyorum. Kıymetli velilerim, bu yıl siz de öğrencilerimizle birlikte hem YGS’ye hem LYS’ye hazırlandınız. En az onlar kadar zorlu bir maratonun içinde yer aldınız. Sizler de koca bir alkışı hak ediyorsunuz. Öğrencilerimize birer anne ve baba şefkati gösteren, en üzgün ve en mutlu anlarında yanlarında olan, gece saat 12’de 1’de mesaj yoluyla soru çözen, üzerlerinde emeği çok olan ve en büyük alkışı hak eden öğretmenlerimize de bir alkış rica ediyorum. Gençler, bu gece sizin geceniz. Hepiniz gönlünüzce eğlenin, hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum.” diye konuştu.

BAŞARILI ÖĞRENCİLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

Okul Müdürü Eskin’in konuşmasının ardından, okulu 2016-2017 eğitim-öğretim yılında birincilik, ikincilik ve üçüncülükle tamamlayan öğrenciler sahneye davet edildi. Öğrencilerden, okulu üçüncülükle tamamlayan Büşra Dönmez’e plaketini Turgutlu Final Lisesi Müdürü Turan Kırbaş, ikincilikle tamamlayan Dilara Aras’a plaketini Manisa Final Lisesi Müdürü Orhan Ektaş, okul birincisi Ebrar Öztürk’e ise plaketini Aliağa Cumhuriyet Başsavcısı Adem Aydemir verdi. Plaket takdimi sonrasında okul birincisi Ebrar Öztürk, Müdür Serdar Eskin ile birlikte okulun yaş kütüğüne isim künyesini çaktı.

OKUL BİRİNCİSİ ÖZTÜRK: ‘BAYRAK VE VATAN UĞRUNA MÜCADELE ETMEKTEN VAZGEÇMEYECEĞİZ”

Okul birincisi Ebrar Öztürk gecede yaptığı konuşmada, “Şu an içinde bulunduğumuz dakikaları sizlerle paylaşmaktan çok büyük onur ve mutluluk duyuyorum. Ben final ailesine bu yıl katıldım. Buraya aile diyorum çünkü burası gerçekten çok sıcak ve geniş bir aile. Bu yüzden final bahçesi duvarları içerisinde bulunan herkese, öncelikle gösterdikleri halis sevgiden, sonra da üzerimizdeki dağlar kadar emeklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Sınav süreci içerisinde hocalarımızın hedefi bizi sadece YGS’ye veya LYS’ye hazırlamak değildi. Onlar bizleri ahlaklı bireyler olarak yetiştirmek gibi çok daha kutsal ve mühim hedeflere sahiptiler. Buradan mezun olduktan sonra çok farklı bir dünyaya açılacağız. Açılacağımız bu yeni dünyada Türkiye’mizin kendi ayakları üzerinde sapasağlam durabilen, şahsiyetini ve duruşunu herkese karşı ispatlamış, milli benliğinin bilincinde, milletini her türlü esaret, zulüm ve tehditten emin kılmanın sorumluluğu ile yaşayacak gençlere ihtiyacı var. Bizler Final Temel Lisesi mezunları ve gençleri olarak öğretmenlerimizden teslim aldığımız ay yıldızlı al bayrağımızı korumak için gerekirse kanımızı son damlasına kadar feda edecek, bayrak uğruna, vatan uğruna, millet uğruna mücadele etmekten asla vazgeçmeyeceğiz.” dedi.

DUYGU DOLU ANLAR VE SEVİNÇ BİR ARADA YAŞANDI

Okul birincisi Ebrar Öztürk’ün konuşmasının ardından öğrencilerden Dilan Akkal ve partneri Ümit Kürşat Yalçınkaya, mezuniyet gecesine katılanlara muhteşem bir dans gösterisi sundu. Öğrencilerin performansı büyük alkış topladı. Dans gösterisinin akabinde mezuniyet törenine geçildi. Mezun olacak olan 12. sınıf öğrencileri, sıra arkadaşları tarafından esprili sözlerle tek tek sahneye davet edildi. Sahneye gelen öğrencilere sınıf öğretmenleri tarafından mezuniyet belgeleri verildi. Öğrenciler öğretmenleri ile hatıra fotoğrafı çektirdi. 12. sınıf öğrencileri ile 11. sınıf öğrencileri arasında devir teslim töreni gerçekleştirildikten sonra tüm öğrenciler sahneye davet edilerek okul yönetimi ve öğretmenlerin de katılımıyla mezuniyet pastası kesildi. Pasta kesiminin hemen ardından öğrenciler hep birlikte 10’dan geriye doğru sayarak aynı anda keplerini havaya attı ve mezuniyetlerini kutladı. Öğrencilerin kep atma töreninde duygu dolu anlar ve sevinç bir arada yaşandı. Havai fişek gösterisi de geceye ayrı bir renk kattı.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler