131019098
25 Nisan 2024, Perşembe

IŞİD SALDIRILARI PROTESTO EDİLDİ

30 Haziran 2015, Salı 10:36

     


IŞİD’in Kobani’ye yönelik yaptığı saldırılar Aliağa’da yapılan basın açıklamasıyla protesto edildi.

Halkların Demokratik Partisi, Aliağa Demokrasi Meydanı’nda gerçekleştirdiği basın açıklamasıyla; IŞİD’in Kobani’de yaptığı katliamı ve AKP politikalarını protesto etti. Meydanda toplanan grup ile birlikte basın açıklaması yapan HDP Aliağa İlçe Başkanı Veysel Özbay, “AKP Hükümeti Savaş Suçları Mahkemesinde yargılanmalıdır” dedi. Yapılan basın açıklamasında AKP’nin 7 Haziran seçim yenilgisinin intikamını almak için fırsat kolladığını dile getiren Özbay; “AKP hükümeti Kobane’de bu insanlık dışı saldırının düzenlenmesine yardım ederek karanlık yüzünü bir kez daha göstermiştir. Bu saldırı ile dünyanın en karanlık katil sürüsüne insanlık adına büyük darbe vuran Rojava devrimi cezalandırılmak istenmiştir. Her şey tüm dünyanın gözü ününde cereyan ediyor. Bu çetelere silah taşıyan MİT tırlarından herkes haberdar. Türkiye, Suudi Arabistan ve ABD ortaklığıyla kurulan "eğit-donat-saldırt" kampları Suriye ve Rojava halklarına saldıran çetelere yeni üyeler yetiştiriyor” dedi.

“TÜRKİYE’DE SAVAŞ SUÇU İŞLENİYOR”

“En son Kobane'de onlarca sivilin yaşamım yitirmesine ve yüzlercesinin yaralanmasına yol açan İŞİD saldırısının Türkiye desteği ya da göz yumması olmadan uygulanabilmesinin imkansız olduğu tüm dünya tarafından çok iyi biliniyor” diyen Özbay, uluslar arası kuruluşların konuyla ilgili derhal harekete geçerek Türkiye Devleti'ne yaptırım uygulama kararı alması gerektiğini belirtti. Özellikle Müslümanların, tüm katliamlarını İslam adına yaptığını söyleyen çetelere karşı güçlü bir tepki koymamasının ise kabul edilemez olduğunu dile getiren Özbay, “Hangi partiyi ve siyasi görüşü desteklemiş olursa olsun, vicdanı olan her insan bu çeteye ve katliamlarına karşı tepki göstermelidir. Bu çetelerin hiçbiri bölgemize demokrasi, barış ve kardeşlik getirmek için savaşmıyor. Aksine yeni savaşları, düşmanlaşmaları ve kutuplaşmaları bölgeye taşıyorlar, Savaşa karşı durmak için İzmir'de, İstanbul'da, Ankaraida İŞİD bombalarının patlamasını beklemeyelim. Bu bombalar zaten Reyhanlı'da, Amed mitinginde, Adana ve Mersin'de patladı, Şimdi harekete geçip bu katliamcılar durdurulmazsa, yarın herkesin bu savaşın parçası olacağından kimsenin şüphesi olmasın” şeklinde konuştu.

“AKP SEÇİM YENİLGİSİNDEN BİR ŞEY ANLAMAMIŞ”

AK Parti hükümetinin kürt sorununda demokratik çözümü seçim malzemesi haline getirdiğini kaydeden Özbay, “Hükümet bir taraftan çözüm bizim işimiz diyerek diğer yandan rehine siyasetine devam etmektedir. Sayın Öcalan'ın üzerindeki tecriti sürdürerek ne kadar çözüm yanlısı olduğunu göstermektedir” dedi. Türkiye'nin uzun yıllardır devam eden kutuplaşmış siyaset zemininden normalleşmeye ve halkların önünün açılacağı yeni bir dönem geçilmesinin gerektiğinin altını çizen Özbay, bunun yegâne yolunun ise Abdullah Öcalanın tecritine son verilmesinden geçtiğini dile getirerek, “Sayın Öcalan üzerindeki tecrite son verilmesi sağlıklı bir müzakere sürecinin işletilmesi açısından da özgürlüğüne kavuşturulması elzemdir. AKP seçim yenilgisinden de bir şey anlamamış, maalesef ateşle oynamaya devam etmektedir” diye konuştu. Emniyet güçlerinin geniş güvenlik önlemleri aldığı basın açıklamasının ardından, ‘AKP elini Kobane’den çek, Kobane düşmedi düşemez’ sloganları atan grup olaysız bir şekilde dağıldı. (EMEL OTURAK)







 
Son Eklenen Haberler