131019098
24 Nisan 2024, Çarşamba

“ORTAK NOKTAMIZ EMEKLİ OLMAMIZ”

30 Haziran 2015, Salı 10:28

     


Sağlıktan, intibak yasasına, emekli maaşlarının hesaplanmasından, sosyal güvenlik yasalarına emeklilerin sıkıntılarının bir çelişkiler yumağı oluşturduğunu dile getiren Yeşiltepe, emeklilik haftasında tüm Aliağalı emeklilerin sendikaya üye olmaları için çağrıda bulundu. Her yıl 28 Haziran-4 Temmuz arası Emekliler Haftası, 30 Haziran günü de Dünya Emekliler Günü olarak kutlanıyor. Türkiye’de 11 milyon, İzmir’de 600 bin, Aliağa’da ise 9 bin emekli var. Sağlıktan, intibak yasasına, emekli maaşlarının hesaplanmasından, sosyal güvenlik yasalarına emeklilerin yaşadıkları sıkıntıların bir çelişkiler yumağı oluşturduğunu dile getiren Yeşiltepe, emeklilik haftasında tüm Aliağalı emeklilerin sendikaya üye olmaları için çağrıda bulundu.Emekliler haftasında hazırlayacakları basın bildirisiyle emeklilerin sıkıntılarını meydanlara taşıyacaklarını dile getiren Emekli-Sen Aliağa Şube Başkanı Sabahatin Yeşiltepe, “Kurulacak koalisyon öncesi siyasilere, seçim meydanlarında sıkça andıkları emeklilerin beklentilerini hatırlatmak istiyoruz” dedi.

“EZİLEN BİR SINIFIZ”

Aliağa’daki yaşayan tüm emekli arkadaşların Emekli-Sen’e üye olmasını istiyorum diyen Yeşiltepe, siyasi bir düşünce içerisinde olmadıklarının, amaçlarının emekli haklarını korumak olduğunun altını çizdi. Disk tarafından 1995 yılında kurulan Emekli-Sen’in emeklilerin sorunlarıyla ilgilenme gayreti içerisinde olduğunu belirten Yeşiltepe, 7 Haziran seçimleri sürecinde siyasilerin emeklilere seçim propagandalarında sıkça yer verdiklerine dikkat çekerek, “Bu durum Emekli-Sen’in üstün çabalarıyla oldu. Tüm siyasi partilere emeklilerin beklentilerinin neler olduğunu anlattık. Emekliden emekli olmaz düşüncesiyle bu mücadelemize başladık. İktidarlar bu güne kadar bizi öteleyerek geldi. Biz yıllardan beri varız bu ülkede. Ezilen bir sınıfız, emekten gelmişiz. Bu sefer halk 3 siyasi partiye dikkatli olun mesajı gönderdi” dedi.

“İTALYA’DA BERLUSCONİ’Yİ EMEKLİLER YIKTI. ÇİPRAS EMEKLİLERLE AYAĞA KALKTI”

Aliağa’daki emeklilerin çoğunun hayatın içinde, etrafında ne olduğunu çok iyi bilen donanımlı insanlar olduklarını ifade eden Yeşiltepe, “Emeklilerin sırtlarında yıllarca boza pişiren iktidarlar şimdi size şu kadar para vereyim diyerek bizimle dalga geçiyorlar. Ama unutmasınlar biz çok kalabalığız. Emekliler olarak Türkiye genelinde örgütlenmeye önem verip birlik olabilseydik çok daha güzel şeyler olurdu. İtalya’da Berlusconi’yi emekliler yıktı. Çipras emekliler sayesinde ayağa kalktı. Çünkü biz hayatı yaşayarak geldik. Emekten yana, emek sermaye çelişkisini bilen insanlarız. Kalkınmış ülkelerde insanlar bizi ülkemizde tatil yapıyor, bizim emeklimiz kendi köyüne bile gidemiyor. Bayramlarda kendi torununun yüzüne bakamıyor. Torunu gelecek korkusuyla kaçmak istiyor. Biz insanca bu devlete emeğimizi verdik karşılığını almak için çalışıyoruz” şeklinde konuştu. (EMEL OTURAK)







 
Son Eklenen Haberler