131019098
28 Mart 2024, Perşembe

AŞK CİNAYETİ DEĞİL, KUMPAS

30 Haziran 2016, Perşembe 06:54

     


Bozdemir Avukatlık Bürosu, müvekkilleri hakkında “Yasak Aşk Cinayeti” başlığıyla çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

Bozdemir Avukatlık Bürosu avukatlarından Kamil Burak Bozdemir ve Ercan İme, müvekkilleri hakkında çıkan haber ve bilgi kirliliği dolayısıyla bir basın açıklaması yaparak yazılanların gerçeği yansıtmadığını belirttiler. Yapılan açıklamada, müvekkilleri A.Ş., M.K. ve İ.K.’ın zanlı değil, mağdur olduğunu söyleyen avukatlar, olayı şöyle anlattı: “Müvekkilimiz M.K.’yı bir kaç gün önce arayan eski çalışanı F.D. , tekrar çalışmak istediğini belirtmiş, M.K. ise muhasebeyi arayarak konuyu iletmesini söylemiştir. Daha sonra M.K.’yı tekrar arayan F.D., önce bir başka arkadaşının daha çalışmak istediğini ve ardından da iş dışında özel olarak M.K. ile görüşmek istediğini belirttiğinde, M.K. ‘ben evli bir adamım, böyle bir şey olamaz’ diyerek şahsın telefon numaralarını engellemiştir. Bundan bir kaç saat sonra, farklı bir numaradan arayan A.D. “Sen benim karımla ilişki yaşıyormuşsun, gel seninle görüşeceğiz” diyerek Şakran’da randevu vermiştir. Bunun üzerine yanına İ.K.’yı da alarak Şakran’a giden M.K. buradan da verilen ikinci randevu yeri olan Kazıkbağları’ndaki Mavikent Sitesi’ne gittiğinde, burada 8-9 kişilik kalabalık bir grubun saldırısına maruz kalmıştır. Saldırı esnasında İ.K. kaçmayı başarmış, M.K.’ı ise çeşitli darp ve işkence ile bir eve sokulmuştur. Burada müvekkilimizden 200 bin TL para talep edilmiş, bunun için sağ elinin işaret ve orta parmağı hariç diğer parmakları kırılmıştır. Müvekkilim ise, o kadar parayı hemen toplayamayacağını, ancak araçta marketin hafta sonu hasılatı olan 50 bin TL civarında bir para olduğunu söyleyerek zaman kazanmaya çalışmıştır. Zanlıların torpido gözündeki parmak izleri de tespit edilmiş durumdadır. Parayı aldıktan sonra aralarında kavga etmeye başlayan zanlılar anlaşamayınca tartışma büyüyerek maktül A.D.’ın ölümüyle sonuçlanan olaylar yaşanmıştır.

Bu esnada, kaçmayı başaran İ.K. telefonla müvekkilimiz A.Ş.’i arayarak yardım istemiştir. A.Ş. de polis ve jandarmayı durumdan haberdar edip kendisi de olay yerine doğru hareket etmiştir. Olay yerine geldiğinde İ.K. ve zanlıların arasındaki kavgayı fırsat bilerek kaçmayı başaran M.K.’yı da aracına alarak hep birlikte Zeytindağ Jandarma Karakolu’na geçerek durumu yetkililere bildirmişlerdir.”

Olayın Jandarmaya bildirilmesinden sonra müvekkillerinin 3,5-4 saat kadar hiçbir işlem yapılmadan karakolda bekletildiğini, personel yetersizliği ve aracın benzini olmadığının söylendiğini, bu durumu tutanakla tespit etmek istediklerinde Bergama’dan takviye ekip gelerek darp ve işkence görmüş olan müvekkili M.K.’nın hastaneye götürülebildiğini belirten avukat Burak Bozdemir, müvekkilinin araba anahtarı, para ve cep telefonunun da gasp edildiğini, kendisinin yalvartılarak video görüntülerinin de çekildiğini, ancak bu video görüntülerinin de ortada olmadığını söyledi. Olayla ilgili soruşturma devam ederken, gözaltına alınan A.Ş. kontrollü serbestlik kararıyla salıverildi.

(BÜLENT PINARBAŞI) 







 
Son Eklenen Haberler