131019098
20 Nisan 2024, Cumartesi

BAŞKANLARDAN YENİ HASTANEYE DESTEK

30 Haziran 2016, Perşembe 07:00

     


Aliağa Devlet Hastanesi ile ilgili yaptığımız haber ilçede her kesim tarafından ilgiyle okunurken, siyasi partilerin ilçe başkanları da konuya duyarsız kalmadı.

“GÜÇLÜ BİR DEVLET HASTANESİNE İHTİYAÇ VAR”

CHP Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz, Türkiye’nin GSMH’sının 1/20’sini üreten bir kentte yaşadığımıza vurgu yaparak, bunun karşılığı olarak hak ettiği yatırımları alamadığını söyledi. Durmaz, “Aliağa’daki işletmelerin çok önemli bir kısmı risk grubu yüksek işletmeleridir. Gerek günlük yaralanmalar, gerekse sektörel riskleri güçlü bir şekilde karşılayabilecek acil bakım, yataklı tedavi imkanlarının genişletilmesi, yoğun bakım imkanlarının artırılması ve elbette meslek hastalıklarına yönelik bir alt yapıya sahip büyük ve güçlü bir devlet hastanesine ihtiyaç vardır. Aliağa’nın bugünkü hacminin 1/3’ü planlanarak yapılan mevcut hastanenin Aliağa’ya hizmet vermeye yetmediği açıktır. Aliağa’ya çok acil çok daha büyük ve uzun vadeli ihtiyacı karşılayacak bir hastane yapılmalıdır. Bu yapılırken geçecek süreçte ise mevcut hastanenin kendi içinde ve etrafında büyütülmesine yönelik acil girişimler başlatılmalıdır.”

“ALİAĞA’YA SON YATIRIM 14 YIL ÖNCE”

“Aliağa kadar acil ihtiyacı olmayan başka yerlere gerçekten ihtiyacın bile ötesinde dev hastaneler yapılırken Aliağa hastanesinin giderek gerilemesini anlamak mümkün değildir. Aliağa başta devlet hastanesi gibi sağlık yatırımları olmak üzere, çevre yolu, liman yolları, limanlara uzanacak demiryolu gibi devlet eliyle yapılması gereken yatırımları beklemektedir. Üzülerek söylemeliyim ki Aliağa son devlet yatırımını Aliağa Devlet Hastanesi olarak almıştır ve bu hastanede 14 yıl önce yapılmıştır. Aliağa büyük miktarda katma değer ve vergi üreterek hazineyi desteklediği halde, devlet yatırımlarında unutulmuş bir kent halindedir. Hükümeti Aliağa’nın ihtiyaçlarına cevap vermeye çağırıyoruz.”

“14 YILDIR ÇİVİ BİLE ÇAKMADILAR”

MHP Aliağa İlçe Başkanı Abdurrahim Aydemir de AKP iktidarının ilçeyi ihmal ettiğini belirterek “Aliağa’nın ivedi olarak geniş kapsamlı bir hastaneye ihtiyacı var. Yanık ünitesiyle, kemoterapi ünitesiyle üniversite hastanesi olabilecek büyük bir hastaneye ihtiyaç var. Mevcut iktidar, 14 yıldır ülkeyi yönetiyor ve 14 yıldır bir çivi bile çakmadılar Aliağa’ya. Gönlümüzden geçen, hükümetin bir an önce bu işe el atmasıdır. Şu anda on binlerce insan çalışıyor Aliağa’da. Sürekli göç alan bir ilçe Aliağa. Acil olarak bir hastane yapılması şarttır. Onlar bir adım atsınlar, biz de elimizden gelen her türlü yardımı yapmaya hazırız. Onlar bir adım atsın, belediyemiz uygun bir yer gösterir onlara. Bana göre Güzelhisar ya da Samurlu istikametinde yeni ve güzel bir hastane yapılabilir.” şeklinde konuştu.

“SAĞLIK AÇISINDAN GERİDE KALDIK”

Ak Parti Aliağa İlçe Başkanı Yaşar Akbulut da sağlık konusunda ülke çapında gerçekleştirilen devrimin Aliağa’ya yeteri kadar yansımadığını ifade ederek “Biliyorsunuz ki, mevcut hastane 1993 yılında projelendirilmiş ama 10 yıldır bitirilememiş bir yerdi. Bizim hükümetimiz gelir gelmez orası yapıldı ve 2004 yılında da faaliyete geçirildi. Samimi olarak söylüyorum, ülke çapında hükümetimiz tarafından gerçekleştirilen sağlık devrimi ne yazık ki ilçemize yeteri kadar yansımadı. Bu noktada sağlık açısından geride kaldı. O nedenle bu hastanenin acilen yapılması lazım. İşin teknik kısmı vatandaşı ilgilendirmez; o, aldığı hizmeti bilir. Bana hizmet geliyor mu gelmiyor mu kısmıyla ilgilenir. Ama teknik anlamda baktığınızda C grubu bir hastane olduğu için, yeterli doktor ve teçhizat bulamıyoruz burada. O nedenle, acilen B grubunda bir hastane yapılması lazım. Aliağa hem ağır sanayinin olduğu bir yer, git gide büyüyen bir yer ve Bakırçay’ın tam ortasında yer alan bir yer. Dikili, Bergama, Kınık, Foça ve hatta Menemen de dahil olmak üzere, çevre yolu tamamlandığında bütün bu ilçelere ortalama 10 dakika mesafede bir Aliağa’dan bahsediyoruz. Onun için burada, bölgenin hastanesi olabilecek, yatak sayısı değil ama işlevi önemli. İçerisindeki alet edevatıyla, yanık ünisetiyle... Şu anki acil servisimiz çok rezil durumda, bunu açık bir şekilde söylüyorum. Kendimizi de eleştirerek bunu söylüyorum. Çevre yolu 2018’e kadar bitiyor. Bu arada da hastane ile ilgili İl başkanımız da geldi, milletvekilimiz sayın Kerem Ali Sürekli de geldiler; daha önce önerdiğimiz bir yer vardı, orası kabul görmedi ve üç tane farklı yer belirledik. Oraları da Aliağa çevre yoluna yakın olan, acil durumda diğer bölge hastanelerine ulaşımın kolay olduğu bölgelerden belirledik ve sayın Başbakanımıza önerilerimizi ilettik. Başbakanımız da hastane ile ilgili onayı İl başkanımıza vermiş. Bize de daha önce kendisi zaten söylemişti. Şimdi sadece uygun yer belirlemesi yapılacak. Ancak benim önerim, hastane alanının 30-40 dönüm değil, 150-250-300 dönümlük araziler olması. Yer önerilerimizi de ona göre yaptık zaten ki ileride, üç beş yıl sonra yapılacak hastaneyi bir Tıp Fakültesi hastanesine dönüştürülebilsin. Ek binalar yapılabilsin. Benim arzum Aliağa’ya bir an önce yeni bir hastanenin yapılması ve en yakın sürede de yanına Tıp Fakültesi yapılması yönündedir. Bakırçay Havzası için önemli ve geç kalınmış bir hizmettir bu. Ne kadar hükümet olursak olalım, bu konudaki eksikliğimizi söylemek lazım. İnşallah yakın zamanda hastanenin temelini attığımızın müjdesini de vereceğimizi umuyorum.” dedi. (BÜLENT PINARBAŞI)







 
Son Eklenen Haberler