131019098
25 Nisan 2024, Perşembe

KANALİZASYON DENİZE AKIYOR!

30 Temmuz 2015, Perşembe 11:27

     


Daha önce defalarca dile getirilmesine rağmen Aliağa Körfezine akan kanalizasyon hatları için bir çözüm üretilmiyor. Hemen hemen her gün kanalizasyon atıkları nedeniyle farklı bir renge bürünen deniz çirkin bir görüntü oluşturuyor.

85 bin nüfuslu bir sanayi kenti olan Aliağa’da evsel atıkların kanalizasyon hatları ile denize karışması vatandaşlardan tepki topluyor. Aileleri ile birlikte sahil bandında yürüyüşe çıkan vatandaşlar kanalizasyon hattından denize bırakılan atıkların oluşturduğu kirliliğe şahit oluyor. Uzun sahil bandı ile İzmir’in ve Ege’nin gözde mekanlarından olan Aliağa’da böyle bir sıkıntının devam ediyor olması, uzun zamandır dile getirilmesine rağmen çözüm üretilmemesi tepkiyle karşılanıyor.

ARITMA TESİSİ DE VAR AMA…

Plajlar bölgesinin çok yakınında yaşanan bu kirlilik sıcak yaz aylarında serinlemek için plajlara akın eden vatandaşın sağlığını da tehdit ediyor. Denize akan lağımların oluşturduğu çirkin görüntüye şahit olanlar vatandaşlar şaşkınlığını gizleyemiyor. Evsel atıklar için arıtma tesisi bulunmasına rağmen halen atıkların denize dökülmesine anlam verilemiyor.

“BU AYIBA SON VERİLMELİ”

Lağım sularının denize akmasına son verilmesi gerektiğini dile getirmekten bıktıklarını söyleyen vatandaşlar; “Aliağa gibi büyük bir sanayi şehrine yakışmayan görüntüler bunlar. Bu ayıba bir an önce son verilmeli. Çocuklarımızı bu pislik nedeniyle denize gönderemiyoruz. Kentin arıtma tesisi var ama hala lağımlar denize akıyor. Bu kadarı da olmaz” diyerek kızgınlıklarını dile getiriyorlar.

(VOLKAN GÜNDÜZ)







 
Son Eklenen Haberler