131019098
20 Nisan 2024, Cumartesi

EMNİYETTE FETÖ DEPREMİ

30 Temmuz 2016, Cumartesi 06:10

     


İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından il genelinde emniyet mensuplarına yönelik FETÖ operasyonu başlatıldı. Soruşturma kapsamında aralarında Aliağa’dan da 5 polisin bulunduğu 200 polis hakkında gözaltı kararı verildi.

İzmir'de, FETÖ’nün 15 Temmuz’daki darbe girişiminin ardından açığa alınan polislere yönelik olarak 200 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Şüphelilerden bir bölümü gözaltına alındı. İzmir Cumhuriyet Başsavcıvekili Okan Bato'nun koordinasyonunda, Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Savcısı Berkant Karakaya tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) geçen 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından açığa alınan polislere yönelik olarak, 203 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

ALİAĞA’DAN 5 POLİS

Bunun üzerine İzmir Emniyeti Terörle Şube Müdürlüğü ekipleri, dün sabah saatlerinde çok sayıda adrese eş zamanlı baskın düzenledi. 13'ü emniyet müdürü, 46'sı emniyet amiri olmak üzere 160 polisin yakalandığını bildirildi. Yakalama kararı bulunan diğer polislerin aranmasına devam ettiği belirtildi. Operasyon kapsamında geçtiğimiz günlerde görevden uzaklaştırma alan Aliağa İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde görevli biri komiser yardımcısı olmak üzere 5 polis de gözaltına alındı.

İLÇE GÜMRÜKTEN BİR KİŞİ

Aliağa'da FETÖ/PDY örgütüyle bağlantılı olduğundan şüphe edilen kamu personeline yönelik operasyonlar da devam ediyor. Bu kapsamda, önceki gece Aliağa Gümrük Müdürlüğü’nde görevli bir memurun da açığa alındığı öğrenildi. Yetkililer, operasyonların büyük bir titizlikle sürdürüldüğünü belirtirken, bu konuda vatandaşların şüphelendikleri durumlar ile ilgili güvenlik güçlerini haberdar etmelerini istedi.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler