131019098
20 Nisan 2024, Cumartesi

POKEMON GO İLE KİLO VERİN

30 Temmuz 2016, Cumartesi 06:03

     


Online diyet programı uygulamasıyla Aliağa'da adından söz ettiren Diyetisyen Başak Onat, son zamanların çılgınlığı Pokemon Go ile kilo problemlerinin önüne geçilebileceğini söyledi.

Temeli hareket etmek üzerine kurulu oyunun, insanları dışarıya çıkmaya ve yürüyüş yapmaya teşvik ettiğini belirten Onat, "Pokemon Go, kilo verme sürecinde özellikle spor yapmaya vakti olmayanlar için hareketsizliğin en eğlenceli çözümlerinden biri olmaya aday" dedi. Özellikle çocukluk çağı obezitesinin her geçen gün büyüyen bir tehlike olduğuna dikkat çeken Onat, " Tüm gün dışarıya çıkmadan bilgisayar başında oturarak oyun oynayan çocuklar Pokemon yakalamak istiyorlarsa dışarı çıkmak zorundalar" şeklinde konuştu.

"TELEFONUNUZU ŞARJ EDİN, POKEMON AVINA ÇIKIN"

Tüm Türkiye'de olduğu gibi Aliağa'da da ellerinde akıllı telefonlarıyla Pokemon arayan kişilerin sayısının her geçen gün artarken insanların Pokemon avlamak için yorulmadan kilometrelerce yürüyebildiğini ifade eden Diyetisyen Başak Onat, " Google haritalar üzerinde tamamen karmakarışık şekilde dağıtılmış Pokemonları bulmak için yürümeniz gerekiyor. Oyunu oynamak için evden çıkıp bu alanlara gitmemiz gerekiyor. O yüzden bu oyun insanları evden çıkmaya, parklara ve bahçelere gitmeye teşvik ediyor. Kilo verme sürecinde olan danışanlarımla bir araya gelerek sıradan bir gündeki attıkları adım sayısıyla, Pokemon oynamaya başladıkları günkü adım sayılarını karşılaştırdık. İki gün arasında yaklaşık 10 bin adım kadar fark olduğunu gözlemledik. Eğlenerek hareket etmek için, telefonunuzu şarj edin ve Pokemon avın çıkın" diye konuştu.

POKEMON AVCILARI SAHİL BANDINDA

Aliağa Demokrasi Meydanı'nda, yakalanan Pokemonların dövüştürülebildiği bir alanın bulunduğunu dile getiren Onat, Aliağa'da Pokemon serpiştirilmiş pek çok alanın yer aldığını özellikle sahil bandında yapılacak yürüyüşlerde Pokemon Go oynayan çok sayıda Aliağalı'ya rastlanabildiğini ifade etti. Oyuna kendini kaptıranların sokakta doğabilecek tehlikelere karşı dikkatli olması gereken noktalar hakkında uyarılarda bulunan Onat, "Her şeyden önemlisi tabi ki güvenlik meselesi. Özellikle büyük şehirlerde çocuğun Pokemon avı peşinde koşarken bulunduğu konumu kaybederek evinden çok uzaklaşması hoş sonuçlar doğurmayabilir. Özellikle belli bir yaş grubu bu oyunu oynarken ailesinin gözetiminde hareket etmeli. Aileler çocuklarını kendi gözetimlerinde parklara ve sahil kenarlarına götürebilir. Yaz mevsiminde özellikle hava sıcaklıklarının sağlığı tehdit edecek kadar yüksek olduğu saatlerde dışarıda olmamaya da dikkat edilmeli." diye konuştu. (EMEL OTURAK) 







 
Son Eklenen Haberler