131019098
24 Nisan 2024, Çarşamba

KUBİLAY BOYA ÖNÜNDE DİRENİŞ ÇADIRI KURULDU

30 Eylül 2015, Çarşamba 11:28

     


Aliağa Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren Kubilay Kimya ve Boya San. Tic. Ltd. Şti.’de Petrol-İş sendikasına üye olan işçilerden bazılarının işten çıkarılması ile başlayan eylem süreci devam diyor.

İnsan onuruna yakışır bir ücret ve insanca çalışma ortamı talepleriyle Petrol-İş tarafından yaklaşık iki aydır işçilerin sendikal süreçlerinin devam ettirildiği iş yeri önünde dün yapılan eylemde basın açıklamasında bulunuldu. İşçilerin fabrika önünde çadır kurarak yaptığı eyleme, Petkim, Tüpraş işçileri ile birlikte Emekli-Sen, KESK Genel-İş temsilcileri de destek verdi.

“İŞVEREN YASAL ANLAMDA SUÇ İŞLİYOR”

Kubilay Boya işvereninin hukuk dışı uygulamalar ile sendika düşmanlığı yaparak sendika üyesi çalışanları işten atmayı sürdürdüğünü belirten Petrol-iş Aliağa Şube Başkanı Ahmet Oktay, işverenin pek çok suç işleyerek sendikalaşmayı engellemeye çalıştığını, sendika üyesi olan ve işten atılan işçiler işe dönene kadar mücadeleyi sürdüreceklerini söyledi. Fabrika önünde yapılan açıklamada, “İnsan onuruna yakışır çalışma şartları için Kubilay Boya’ya sendika girecek” diyen Petrol-iş Aliağa Şube Başkanı Oktay “Çalışma Bakanlığı kayıtlarına göre toplam 89 çalışanın olduğu bu işletmede 46 arkadaşımızı sendikamıza üye yaparak yetki başvurumuzu yapmış bulunmaktayız. Ancak işveren aynı tarih itibari ile 22 kişiyi işbaşı yaptırarak muvazaalı bir şekilde suç işleyerek yetki almamız konusunda sıkıntı yaşamamıza neden olmuştur. Fiiliyatta da bu gösterilen 22 kişi yoktur. Bununa ilgili de gerekli hukuki işlemler başlatılacaktır. Yetki almamızı engellemek için yapılan bu girişim aynı zamanda suçtur. Bir başka suç da işçi maaşlarının asgari ücretten fazlasını elden vermesi, sigortaya asgari ücretten göstermesidir. Aynı zamanda üyelerimizin E-Devlet şifrelerini baskı ve tehditle toplayıp istifa ettiriyor ve şifreleri tekrar değiştiriyor” dedi.

“FİİLİ VE HUKUKİ MÜCADELE DEVAM EDECEK”

Fabrikadaki çalışma koşullarının da çok kötü olduğunu ifade eden Ahmet Oktay “İşçilere yılda bir çift ayakkabı, bir tek elbise verip onları da ‘iyi kullanmasınız hakkımı helal etmem’ diyen bir patron mantığına karşı mücadele ediyoruz. İşçi arkadaşlarımız anayasal haklarını kullanarak sendikalı olmuştur. Bunun yanında da Sendikamıza üye olan arkadaşlarımıza sürekli içeride baskı ve tehdit unsuru oluşturularak sendikamızdan istifa ettirilmeye zorlanmaktadır. Ayrıca şuana kadar 4 arkadaşımızın da iş akitleri fesih edilmiştir” dedi. Oktay mücadelenin, diğer sendikalardan ve emekten yana kurumlardan destekle büyüyeceğini söyleyerek herkesi Perşembe günü 16.30 da fabrika önünde yapılacak eyleme katılım çağrısında bulundu. (EMEL OTURAK) 







 
Son Eklenen Haberler