131019098
28 Mart 2024, Perşembe

TÜRKİYE’NİN İLK İLÇE ATLASI OKURLARLA YENİDEN BULUŞUYOR

30 Kasım 2019, Cumartesi 06:33

     


Türkiye’nin ilk ilçe atlası olma özelliğine sahip ‘Aliağa Coğrafya Atlası’ Aliağa Belediyesi’nin ‘Oku, Okut’ kampanyası kapsamında aralık ayının kitabı olarak okuyucu ile yeniden buluşuyor.

Aliağa Kent Kitaplığı’nın 10.yayını olan eser Doç. Dr. Emre Özşahin ve Dr. Öğr. Üyesi İlker Eroğlu tarafından hazırlandı. 120 sayfalık büyük boy eser Aliağa ile ilgili coğrafi verilerin toplanması, görselleştirilmesi, analizi ve dağıtımı bakımından önem taşıyor.

Harita ve fotoğraf içeriğiyle desteklendi

‘Aliağa Coğrafya Atlası’ kentin jeolojik, jeomorfolojik, iklim, hidrografya, toprak, bitki örtüsü, nüfus, yerleşme, tarım, hayvancılık, arazi kullanımı, sanayi, ticaret ve turizm özelliklerini okuyucuya tanıtıyor. Ayrıca yayın, zengin bir harita ve fotoğraf içeriğiyle desteklendi. Aliağa Belediyesi’nin destekleriyle hazırlanan çalışma Aliağa ve coğrafya bilimi adına önemli bir görsel başvuru kaynağı niteliği de taşıyor. Kitapta yer alan yazılı ve görsel veriler başta yöre insanı olmak üzere turistlere, yatırımcılara ve bilimsel çalışma yapacaklara ışık tutuyor. Atlasın içinde yer alan bilgiler, farklı kişi, kurum ve kuruluşlardan alınan tematik haritalar veya istatistiksel verilerin arazi çalışmaları eşliğinde toplanan yersel verilerle birleştirilip, bilgisayar ortamında işlenmesi sayesinde elde edildi. Stratejik konumu, köklü arkeolojik ve tarihi değerleri, zengin doğal kaynakları, yüksek katma değerli ürün üretimi odaklı sanayi yapısı ile hem bölge hem de ülke genelinde yüksek potansiyel taşıyan Aliağa coğrafyasının, görsel açıdan okuyucuya sunulması ve kentin mekânsal olarak haritalanabilen yönlerinin tanıtılması amaçlandı.

Hilal Masadan ücretsiz edinin

Türkiye’nin ilk ilçe atlası ‘Aliağa Coğrafya Atlası’na sahip olmak isteyen okurlar, kitabı 2 Aralık’tan itibaren Aliağa Belediyesi merkez binasında faaliyet gösteren Hilal Masadan ücretsiz edinebilirler. Kitaba dijital platformdan ulaşmak isteyen okuyucular kitabın tam metinlerini Aliağa Belediyesi resmi internet sayfası https://www.aliaga.bel.tr/projeler-kategori/kent-kitapligi-projesi/ linkinden okuyabilir ya da pdf olarak indirebilir.

(DERYA SÜNER) 







 
Son Eklenen Haberler