131019098
24 Nisan 2024, Çarşamba

EĞLENEREK OKUDULAR, EĞLENEREK ÖĞRENDİLER

31 Ocak 2019, Perşembe 06:18

     


İlki 2017 yılında gerçekleştirilen Bergama Belediyesi Çocuk Kulübü Çocuk Kitapları Şenliği üçüncü yılında birbirinden renkli etkinlikle çocuklarla buluştu.

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen Bergama Belediyesi Çocuk Kitapları Şenliği’nde ilk olarak şenliğin onur konuğu yazar-çizer Behiç Ak “Çocuklar için yazmak, çocuklar için çizmek” başlıklı söyleşide çocuklarla buluştu. Yazar Ak “Nitelikli Çocuk Edebiyatı ve Okuma Kültürü” konulu söyleşisi ile Bergama Araştırmaları Kütüphanesi Müdürü yazar Aydın İleri’nin moderatörlüğünde ise öğretmen, anne-baba ve çocuklarla buluşarak çocuk edebiyatına ilişkin soruları yanıtladı. Şenliğin en renkli etkinliklerinden biri de Drama Eğitmeni ve Müzisyen Aysun Timurcan’ın ve drama eğitmeni Yağmur Ekin Karayelli’nin farklı yaş gruplarından çocuklarla gerçekleştirdiği drama atölyeleri oldu. Çocukların eğlenerek öğrendikleri etkinliğin finalinde Müzisyen Aysun Timurcan Flüt Sanatçısı Dilara Elagözlü ve Keman Sanatçısı Burak Şenışık ile birbirinden güzel şarkıları çocuklar ile birlikte seslendirdi.

UNESCO DÜNYA MİRASI BERGAMA’YI TANIMAK

Şenliğin bir diğer etkinliğinde ise Bergama Belediyesi UNESCO Dünya Mirası Ofisi’nden Arkeolog Bülent Türkmen “Çocuklar İçi Arkeoloji ve yeni başlayanlar için Bergama” konulu bir söyleşi gerçekleştirdi. UNESCO’nun ne olduğu ve Bergama’nın bilinmeyenlerini konusunda katılımcıları bilgilendiren Türkmen çocuklarla Bergama Müzesi’ni gezerek Bergama’nın sahip olduğu değerleri çocuklara anlattı.

ÇOCUKLARIN GÖZÜYLE BERGAMA’YI FOTOĞRAFLADILAR

Fotoğraf sanatçıları Atabey Pusat, Vedat Ateş ve Yücel Tunca’nın çocuklar için düzenledikleri fotoğraf atölyesi ise şenliğe farkındalık kattı. Fotoğraf konusunda temel bilgilerin paylaşıldığı atölyede çocuklar eğitmenleri ile birlikte Bergama’yı fotoğrafladılar.

KENDİ ÖYKÜLERİNİ YARATTILAR

Çocuklar için etkinliğin en ilgi çeken bölümlerinden biri de yazar Ahmet Önel'le “Mizahlı Edebiyat Söyleşisi ve Torbadan Öykü Çıktı Yazma Atölyesi” oldu. İki gün süren atölye sonunda çocuklar birbirinden yaratıcı fikirlerle kendi karakterlerini ve kendi öykülerini yarattılar.

“ÇOCUKLARLA OKUMAK İÇİN PEDALLIYORUZ”

Bergama Belediyesi Çocuk Kulübü, Bergama Aktif Bisikletçiler ve Pergamon Bisiklet Kulübü ve Bisikletliler Derneği Bergama Temsilciliği İşbirliği ile düzenlenen Çocuk Kitapları Şenliği Bisiklet Turu’nda ise “Çocuklarla Okumak İçin Pedallıyoruz” diyen bisikletçiler çocuklarla birlikte güzel bir Bergama turu gerçekleştirdiler.

Bergama Kültür Merkezi’nde gerçekleşen ve dört gün süren şenlik boyunca Bergama Belediyesi etkinliklere katılan çocuklara konuk yazarların kitaplarını hediye etti. Ayrıca açılan çocuk kitapları fuarı ile çağdaş çocuk gençlik edebiyatının birbirinden nitelikli ürünlerinin indirimli olarak sahibi oldular.

(HABER MERKEZİ) 







 
Son Eklenen Haberler