131019098
19 Nisan 2024, Cuma

ALİAĞA’DAKİ AFYONLU’LAR KATMER ŞÖLENİ’NDE BULUŞTU

31 Mayıs 2016, Salı 08:57

     


İzmir’in Aliağa ilçesinde faaliyet gösteren Afyonkarahisar Kültür Eğitim ve Dayanışma Derneği her yıl geleneksel olarak düzenlediği Katmer Şöleni’nin 19’uncusu yapıldı.

Çamlık mesire alanında düzenlenen Katmer Şölenine; Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Afyon Sinanpaşa Belediye Başkanı Murat Karakoyun, AK Parti Aliağa İlçe Başkanı Yaşar Akbulut, CHP İlçe Başkanı Özcan Durmaz, Aliağa Belediyesi Meclis Üyeleri ve STK temsilcilerinin yanı çok sayıda vatandaş katıldı.

Katmer Şölenine katılan vatandaşlar bolca katmer tüketirken Afyon yöresine ait  türküleri dinleyip kendi aralarında  çeşitli yarışlar yaparak mesire alanında unutulmaz bir gün geçirdiler.

Şölende her yıl olduğu gibi bu yıl da 19’uncu katmer ağasının belirlenmesi için satışa çıkarılan koçun açık artırmasını geçen yılın katmer ağası iş adamı Aydın Şimşek başlattı. Yapılan açık arttırma  aynı parayı  veren Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar ile Ak Parti Aliağa İlçe Başkanı Yaşar Akbulut 19’uncu katmer ağalığını paylaştılar.

Daha sonra  2015 yılının katmer ağası iş adamı Aydın Şimşek’e de Afyonkarahisar Kültür Eğitim ve Dayanışma Derneği tarafından bir teşekkür plaketi takdim edildi.

AMACIMIZ KATMER GELENEĞİNİ  YAŞATMAK.

Geleneksel hale getirdikleri  Katmer Şölenin bu yıl 19’uncusunu gerçekleştirdiklerini , katmer geleneğini gelecek nesillere ulaştırmak istediklerini ifade eden Afyonkarahisar Kültür Eğitim ve Dayanışma Derneği Başkanı Ramazan Karaçor, “Düzenlediğimiz katmer şölenimiz ile Aliağa’da ve Aliağa dışında yaşayan Afyonlu hemşerilerimizi bir araya topluyoruz. Ülke olarak birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğumuz şu günlerde tüm vatandaşlarımızı ve siyasi parti temsilcilerimizi şölenimizde buluşturarak hem birlik ve beraberliğimizi pekiştiriyoruz hem de gelenek ve göreneklerimizi yaşatıyoruz. ” şeklinde konuştu.

Haber:Nimet Ergün

                                                                     

 







 
Son Eklenen Haberler