131019098
25 Nisan 2024, Perşembe

ÇALTILIDERE’DE “UÇURTMA ŞENLİĞİ”

31 Mayıs 2016, Salı 09:01

     


ÇOCUKLAR UÇURTMA UÇURDU,BÜYÜKLER PİKNİK YAPTI

Aliağa Çaltılıdere Mahalle Muhtarlığı tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Çaltılıdere Uçurtma Şenliği’nin bu yıl 8.’si yapıldı.

Çaltılıdere Mahallesi Havuzbaşı piknik alanında gerçekleştirilen uçurtma şenliğine Aliağa Belediye Başkanı  Serkan Acar, AK Parti Aliağa İlçe Başkanı Yaşar Akbulut, CHP İlçe Başkanı Özcan Durmaz, Aliağa Belediyesi Meclis Üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Güzel havanın tadını çıkaran katılımcılar, unutamayacakları bir pazar günü geçirdi. Gün boyu devam eden etkinlikte, Aliağa ve çevre ilçelerden gelen doğaseverler gökyüzünde yaklaşık 200 adet uçurtma uçurarak Çaltılıdere semalarını süsledi.

Etkinlikte Çaltılıdere Mahalle Muhtarlığı tarafından misafirlere etli nohut, pilav, turşu, lokma dağıtıldı. Yoğun katılımın olduğu şenliğin uçurtma yarışması bölümünde birinci  Deniz Erdem, ikinci Emirhan  Karalı, üçüncü Zümre  Ada Arslan ve dördüncü Uğur Cemin’e plaket verildi.

 “BU ŞENLİĞİ YARINLARA AKTARMAK İSTİYORUZ”

7’den 70’e herkes için güzel bir atmosfer ve coşku içerisinde bir Uçurtma Şenliği geçtiğini  belirten mahalle muhtarı Selahattin Yıldız “Çaltılıdere Mahallesi’nin tanıtımına katkı sunmak amacı ile geleneksel olarak her sene mayıs ayının son haftasında orta dereceli okullarla birlikte uçurtma şenliği  düzenliyoruz. Halkımızın kaynaşmasını da sağlayan bu şenlikte misafirlerimize hayır amacıyla yemek ikramında bulunduk. Bundan sonraki yıllarda da bu şenliğimizi devam ettireceğiz. Artık geleneksel hale gelen bu şenliğimizi gelecek nesillere aktarmak istiyoruz” dedi.

Haber:Nimet Ergün







 
Son Eklenen Haberler