131019098
18 Nisan 2024, Perşembe

MİNİK RESSAMLARDAN RESİM SERGİSİ

31 Mayıs 2016, Salı 08:54

     


Aliağa Fatih Ortaokulu öğrencilerinin yaptığı resim ve tasarım çalışmalarının yer aldığı 'Minik Ressamlar' sergisi, okul bahçesindeki resim atölyesinde açıldı.

Fatih Ortaokulu öğrencileri tarafından hazırlanan çalışmalardan oluşan resim sergisinin açılış kurdelesini Okul Müdürü Erdal Ulusoy ve Görsel Sanatlar Öğretmeni Gülyaz Çam kesti. Görsel Sanatlar dersi kapsamında yapılan yaklaşık 200 eserin yer aldığı sergide portre, röprodüksiyon, natürmort, karakalem dallarında yapılan resimlerin yanı sıra, atık malzemelerden yapılmış heykeller, karikatür ve ebru çalışmaları ile maskeler yer aldı. Teknolojik Tasarım dersinde yapılan çalışmaların da bulunduğu sergi öğrenci ve öğretmenler tarafından büyük beğeni topladı. 

ÇALIŞMALAR OKUL DUVARLARINI SÜSLEYECEK

Tüm çalışmaları öğrencilerle birlikte inceleyen Okul Müdürü Erdal Ulusoy, çalışmalarından dolayı öğrenci ve öğretmenlerini tebrik etti. Sergi hakkında açıklama yapan Fatih Ortaokulu Görsel Sanatlar Öğretmeni Gülyaz Çam, "Öğrencilerimiz bütün bir yıl boyunca bu sergi için hazırlandılar. Çok fazla emek verdiler. Çok güzel ürünler ortaya çıkardırlar. Amacımız onların severek, özgürce resim yapmalarıydı. Bu yüzden onları konu ya da zamanla ilgili sınırlamadım.  Ortaya çok güzel şeyler çıktı. Eserlerin bazıları bilim şenliklerine taşınacak ve bir çoğu sonraki çalışmalarımıza esin kaynağı olacak. Yıl boyunca çalışmalarımızda bazen müziğin ritmini resmetmeye çalıştık, bazen de projelerimizdeki çalışmalardan esinlenip onları sanatla buluşturduk. Elimizden geldiği kadar tüm öğrencilerimizin eserlerini sergilemeye çalıştık" dedi.

Serginin ilk ziyaretçileri minik öğrenciler, uzay projesi kapsamında yapılan çalışmaların yanında fotoğraf çektirirken atık malzemelerden yapılmış heykelleri de ilgiyle inceledi. Bir hafta boyunca açık kalacak olan sergide yer alan çalışmaların daha sonra sınıf duvarlarını süsleyeceği belirtildi. 

(Emel OTURAK)







 
Son Eklenen Haberler