131019098
19 Nisan 2024, Cuma

VATANDAŞ İSYAN ETTİ, ‘SAĞIR MISINIZ?’

31 Temmuz 2015, Cuma 11:38

     


Tüpraş, Petkim, akaryakıt ve LPG dolum tesisleri, gemi söküm tesislerine gelip giden binlerce ağır tonajlı aracın kullandığı İnönü Caddesinin 8 aydır yapılmaması çevre sakinlerini isyan ettirdi. Tüm çabalarına rağmen yolun tamamlanmadığını belirten vatandaşlar sonunda yolu trafiğe kapatarak basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasına semt sakinlerinin yanı sıra Aliağa merkezdeki mahalle muhtarları da destek verdi.

Aliağa’da İnönü Caddesi ve Necmettin Giritlioğlu Caddesi üzerinde yapılan yol çalışmalarının uzun süredir tamamlanmaması nedeniyle tepkili çevre sakinleri dün bir araya gelerek yol kapatma eylemi gerçekleştirdi. Rafineri Kavşağı’nda buluşan Atatürk ve Siteler Mahallesi sakinleri yolu trafiğe kapattı. Yol çalışmasının 8 aydır tamamlanmamasına isyan eden mahalleli, araç geçişine eylemleri boyunca engel olarak konuyla ilgili basın açıklamasında bulundu. “Muhtarlık ve mahalle sakinleri olarak tüm çabalarımıza rağmen, belediye ve çalışanlarına ulaşmak için gösterdiğimiz gayretlere ve dilekçelere rağmen yolumuz 8 aydır yapılmadı” diyen mahalleli yolun tozu toprağı ve çevreye yayılan kirlilik yüzünden Toki, Sosyal Konutlar ve çevresinde yaşayanların nefes alamaz duruma geldiklerine dikkat çekti.

1 KM’LİK YOL YAPIMI 8 AYDIR BİTMEDİ

Hafriyat kamyonları ve diğer tüm araçların geçişine engel olacak şekilde kavşağa bağlanan dört yolun trafiğe kapatılmasının ardından Atatürk ve Siteler mahalleleri muhtarlıkları tarafından ortak olarak hazırlanan basın açıklaması Siteler Mahalle Muhtarı Sedat Okşar tarafından okundu. Mahalle sakinlerinin isteği üzerine bu eylemi gerçekleştirdiklerini dile getiren Okşar, “Ülkemizin hiçbir belediyesinde 1 km’lik yol yapımı 8 ay sürmemektedir. Bu manzara karşısında Belediyemizin bu sağır ve halden anlamaz tavrı bizleri daha fazla üzmektedir” dedi. Karayollarından emekli mahalle sakini Şenol Yoldaş yaşadıkları sıkıntıyı dile getirirken, “8 aydır burada tozun, pisliğin içindeyiz. Çocuklarımız ders çalışamıyor. Gürültüden uyku uyuyamıyoruz, sağlığımızdan olduk. Nerde bu memleketin belediye başkanı? Aliağa Belediyesi sorunlarımıza kulak vermiyor. Bu yolun gecikmesi onlardan kaynaklanıyorsa verdiğimiz oylara yazıklar olsun. Bir daha da alamazlar. Biz mi cezalandırılıyoruz burada?” şeklinde konuştu.

“BAŞKAN BURAYA GELSİN”

Eylem sırasında kapatılan yolda uzun kuyruklar oluşturan kamyon şoförleri de çaldıkları klaksonlarla eyleme tepki gösterdi. Mahalleli tüm yoğunluk ve tepkilere rağmen eylemi bitirmek istemedi. Belediye Başkanı Serkan Acar ve Büyükşehir Belediyesi’nden konuyla ilgili yetkililerin eylem alanına gelip kendilerine bir cevap vermeleri talebinde bulunan mahalleli, durumu alkışlarla protesto etti.

“DAHA KALABALIK GELİRİZ”

Muhtar Sedat Okşar açıklamasında, eylem kararlarının ardından yetkililerden, CHP İlçe Başkanlığı aracılığıyla kendilerine yolun yapımına 3 Ağustos günü başlanarak 2 gün içerisinde tamamlanacağı sözünü aldıklarını dile getirdi. Okşar, sözün yerine getirilmemesi durumunda Salı günü daha kalabalık ve örgütlü biçimde toplanarak yolu trafiğe tekrar kapatacaklarını ifade ederek, “Salı günü ara yolları da tutarak caddeye çıkan tüm yolları trafiğe kapatacağız. Kimse bizi bundan alıkoyamaz” dedi. (HABER MERKEZİ) 







 
Son Eklenen Haberler