131019098
20 Nisan 2024, Cumartesi

BARIŞ’IN HUKUK BÜROSU AÇILDI

31 Ağustos 2015, Pazartesi 11:12

     


Nüfusu ve sanayisi ile her gün gelişen Aliağa’da serbest meslek erbabının sayısı da gün geçtikçe artıyor.

Merkez ilçelerin dışındaki İzmir’in çevre ilçeleri arasında en çok avukatın bulunduğu Aliağa’da yeni bir hukuk bürosu açıldı. Törenle açılan Barış Hukuk Bürosunun kurucusu Barış Bıdık, “Yaşadığım ilçede hizmet vermek için Aliağa’da büro açtım” dedi. Yaklaşık 30 yıl önce göç eden bir ailenin çocuğu olan Av. Barış Bıdık, öğreniminin büyük bölümünü Aliağa’da tamamladıktan sonra Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesinde hukuk eğitimini bitirdikten sonra yine aynı üniversitede Ticaret Hukuku Yüksek Lisans eğitimini dereceyle tamamlamış birisi. Aynı zamanda Türkiye’nin önde gelen hukuk dergilerinde yayınlanmış birçok hakemli makalesi de bulunan Barış Bıdık, araştırmacı-yazar bir yapıya da sahip bir hukukçu. Bir süre Aliağa’da bir hukuk bürosunda çalıştıktan sonra kendi hukuk bürosunu açıma kararı alan Barış Bıdık, bu hayalini geçtiğimiz hafta gerçekleştirdi. Aliağa İstiklal Caddesi No:49 adreste kendi adını verdiği Barış Hukuk Bürosunun açılışına; Belediye Başkan Yardımcısı Mehmedali Özkurt, Aliağa Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hüseyin Ekren, eski Aliağa Belediye Başkanı Tansu Kaya, İzmir Milletvekili Adayları Ülkümen Rodoplu ve Sinan Sarıküse, CHP Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz, eski Aliağa Belediye Meclis Üyesi ve eski Aliağa Belediye Başkan Adayı Barış Eroğlu, Aliağa Sivaslılar Derneği Başkanı Hamit Çelik, Alevi Kültür Derneği Aliağa Şubesi Başkanı Celal Süslü, Beydili Türkmen Kültürünü Yaşatma Derneği Başkanı Erdal Bakır, Aliağa Radyo Sahil Haber Müdürü Yunus Yeşilöz, MHP Aliağa Belediye Meclis Üyesi Hilkat Çelik, ve Aliağa İş ve Ticaret hayatında önde gelen birçok isim katıldı.

‘YAŞADIĞIM ŞEHİRDE ÇALIŞMAK İSTEDİM’

Aliağa Sivaslılar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi de olan Barış Bıdık, çocuk yaşta Aliağa’ya geldiğini belirterek, “Bizim ailenin neredeyse tamamının yaşamının çoğu Aliağa’da geçti, bundan sonra da geçecek. Babam İlyas Bıdık neredeyse 30 yıldır, Aliağa'da esnaflık yaptıktan sonra ardından gemi söküm taşeronluğu işine başladı. Halada devam ediyor. Ben de okulumu bitirdikten sonra doğal olarak yaşadığım şehirde çalışmak ve yaşadığım şehirdeki insanlara hizmet vermek istedim. Büyük sanayi kuruluşlarının olduğu Türkiye sanayisinin beşiği Aliağa’mız da ticaret hukuku alanında var olduğunu gözlemlediğim uzman eksikliğini gidermek için özellikle Ticaret Hukuku alanında ihtisas yapmayı seçtim. Ve büyüdüğüm şehre hizmet etmek ve bir şeyler katmaya hazırım. Bundan dolayı da çok mutlu ve heyecanlıyım . Sizin aracılığınızla bugüne kadar bana destek veren, bugün açılışımızı gerek katılımıyla gerekse mesajları ile onurlandıran tüm dostlarıma teşekkür etmek isterim” dedi.

Barış Bıdık, açılışa katılanlara çeşitli ikramlarda bulunurken, gün boyu iş yerinin bilindiği iş hanının önünde lokma döktürerek halka dağıttı. (ŞAHAP AVCI) 







 
Son Eklenen Haberler