131019098
16 Nisan 2024, Salı

BAŞARILI GAZETECİLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

31 Ağustos 2015, Pazartesi 11:23

     


Bergama Belediyesi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlen “Şakir Süter Gazetecilik Yarışması”nda ödüller, görkemli bir törenle sahiplerine verildi. Aliağa Ekspres Gazetesi’ndeki “Otogarı Olmayan Sanayi Şehri” haberiyle “Bergama Belediyesi Özel Ödülü”nün sahibi olan Volkan Gündüz’e ödülünü Bergama Kültür ve Sanat Vakfı Başkanı, Bergama Belediyesi Meclis Üyesi Murat Tanol verdi.

Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç’in ev sahipliğinde gerçekleşen ödül törenine Bergama Kaymakamı Osman Nuri Canatan, Bergama Ticaret Odası Başkanı Fikret Ürper, İlçe Milli Eğitim Müdürü Nuri Kiraz, Bergama Belediye Başkan Yardımcıları Ali Kahyaoğlu ve Ümit Atlam, Belediye Meclis Üyeleri, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı Murat Atilla, Süter ailesi, STK ve siyasi parti temsilcileri katıldı. Törenin açılışında konuşan Şakir Süter’in ağabeyi, Bergama Ticaret Odası eski Başkanı Ali İhsan Süter, “Şakir Süter Gazetecilik Yarışması”nın düzenlenmesine öncülük eden Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç’e teşekkür etti.

“GAZETECİ ARKADAŞLARIMIZI TEBRİK EDİYORUM”

Süter’in ardından kürsüye gelen Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç ise “Maalesef günümüz Türkiye’sinde basın mensuplarının oldukça zor şartlar altında görev yaptıklarını görüyoruz. Bizim dört yıl önce bu yola çıkarken de amacımız Bergama için çok önemli bir değer olan Şakir Süter’in anısını yaşatmak ve aynı zamanda büyük özverilerle mesleğini yapmaya çalışan başarılı gazetecileri ödüllendirerek motivasyonlarına katkıda bulunmaktı. Bugün geldiğimiz nokta oldukça memnuniyet verici. Gerek yapılan başvuru sayılarındaki artış gerekse haberlerin niteliği yarışmamızın giderek daha da profesyonel bir mecraya taşınmasını sağladı. Kurumsal bir kimlik kazanan Şakir Süter Gazetecilik Yarışması’nı önümüzdeki yıllarda daha da geniş platformlara taşıyacağımıza inanıyorum. Ödül kazanan tüm gazeteci arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Basın mensuplarının mesleklerini özgür bir şekilde icra edebilecekleri bir ortam, herkes için daha özgür bir Türkiye diliyorum” diye konuştu.

“TÜM BERGAMALILARIN HİZMETİNDEYİM”

Başkan Gönenç konuşmasının sonunda Bergama’daki görevine yeni başlayan Kaymakam Osman Nuri Canatan kürsüye davet etti. Kaymakam Canatan, “Ben de Kütahyalıyım. Yani Ege’nin denizsiz çocuğuyum. Bergama’ya da çok uzak olmayan bir kültürden geliyorum. Bergama, ismini çokça duyduğum bir kentti. Fakat tabi yaşamadan bir kenti çok yakından tanıyamıyorsunuz. Bundan böyle Bergama’da görev yapacak olmaktan, bu dünya mirası kenti yakından tanıma fırsatı bulmaktan dolayı çok mutluyum. Tüm Bergamalıların hizmetinde olduğumu bilmenizi isterim” dedi.

ÖDÜL ALAN HABERLER

Konuşmaların ardından ödül törenine geçildi. “Hurda Araç İsyanı” haberiyle “Haber Ödülü”ne değer görülen Habertürk Egeli Gazetesi muhabiri Ali Arda Perk’e ödülünü Bergama Kaymakamı Osman Nuri Canatan verdi. “Deprem Sonrası Dinlenme Yerleri” haberiyle “İnceleme & Araştırma” kategorisindeki ödülü kazanan Habertürk Egeli Gazetesi muhabiri Mehmet İnmez ödülünü Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç’in elinden aldı. “Röportaj Ödülü”nün sahibi “Topçu Kışlası’na Müze Yapılacak” haberiyle Bakırçay Gazetesi’nden Rıdvan Karapehlivan oldu. Karapehlivan’a ödülünü İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı Murat Atilla verdi. “Mahalle Pazarı Değil, Fuar” haberiyle “Fotoğraf Ödülü”ne layık görülen Egeli Sabah Gazetesi muhabiri Ceyhan Torlak ödülünü Bergama Ticaret Odası Başkanı Fikret Ürper’in elinden aldı.

“Karikatür Ödülü”nün kazananı, “Körfezin Ajan Balıkları” çalışmasıyla Yeni Asır Gazetesi’nden Tufan Selçuk’tu. Selçuk’a ödülünü ise Ali İhsan Süter verdi.

VOLKAN GÜNDÜZ’E BERGAMA BELEDİYESİ ÖZEL ÖDÜLÜ

5 ayrı kategorideki ödüllerin sahiplerine verilmesinin ardından sıra Jüri tarafından belirlenen özel ödüllere geldi. “İzmir Bunu Hak Ediyor Mu” haberiyle Bergamalı gazeteci Ahmet Ünaleroğlu anısına verilen özel ödüle değer görülen Ege TV muhabiri Kerim Uğur, ödülünü Bergama Ticaret Odası Meclis Başkanı Erol Işıldak’ın elinden aldı. Aliağa Ekspres Gazetesi’ndeki “Otogarı Olmayan Sanayi Şehri” haberiyle “Bergama Belediyesi Özel Ödülü”nün sahibi olan Volkan Gündüz’e ödülünü Bergama Kültür ve Sanat Vakfı Başkanı, Bergama Belediyesi Meclis Üyesi Murat Tanol verdi. “Ekmek Düşmanları Durmuyor” haberiyle “Jüri Özel Ödülü”ne layık görülen Yeni Asır Gazetesi muhabiri Tansu Edip Gökbudak ise ödülünü, 4. Şakir Süter Gazetecilik Yarışması Jüri Başkanı gazeteci – yazar Vecdi Altay ve Jüri üyelerinin elinden aldı. Bergama Ticaret Odası ve Süter ailesi de ödül alan gazetecilere günün anısına hediye verdi. Tören toplu fotoğraf çekiminin ardından düzenlenen kokteyl ile sona erdi. (DERYA SÜNER







 
Son Eklenen Haberler