131019098
29 Mart 2024, Cuma

BÜYÜK ZAFERİN 94. YILI KUTLANDI

31 Ağustos 2016, Çarşamba 06:50

     


30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 94. yıldönümü Aliağa’da etkinliklerle kutlandı. Kaymakam Bayram Yılmaz, günün anlam ve önemini belirten konuşmasında, milletin en büyük ihaneti 15 Temmuz’da gördüğünü vurguladı.

Aliağa’da 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 94. Yıldönümü etkinlikleri Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen çelenk sunum töreni ile başladı. Saat 09.30’da başlayan çelenk sunum törenine Kaymakam Bayram Yılmaz, Garnizon Komutanı Vekili Yüzbaşı Orhan Kiremitçi, Belediye Başkanı Serkan Acar, Cumhuriyet Başsavcısı Adem Aydemir, İlçe Emniyet Müdürü Hasan Tuğan, kurum müdürleri, belediye meclis üyeleri, siyasi partilerin ilçe başkanları ve temsilcileri ile sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar katıldı. Program çerçevesinde sırasıyla, Aliağa Kaymakamlığı, Garnizon Komutanlığı ve Aliağa Belediye Başkanlığının Atatürk Anıtı’na çelenkleri sunuldu. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Aziz Şehitlerimizin manevi huzurunda bir dakikalık saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okunarak bayrağımız göndere çekildi. Kaymakam Bayram Yılmaz, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

“ZAFER BAYRAMI, BÜYÜK TAARRUZ’UN BAŞARIYA ULAŞTIĞI GÜNDÜR”

Zafer Bayramı’nın, 1922 yılının 26 Ağustos’unda Afyonkarahisar’dan başlayıp 30 Ağustos’ta Dumlupınar’da Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Başkumandanlığında zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz’un başarıya ulaştığı gün olduğunu vurgulayan Kaymakam Yılmaz, “Büyük Taarruz’un başarıyla sonuçlanmasından sonra Yunan askerleri İzmir’e kadar takip edilmiş, 15 Mayıs 1919’da başlayan Yunan işgali 9 Eylül 1922 tarihinde İzmir’in kurtarılmasıyla Türk toprakları tamamen işgalden kurtulmuştur. Bizi zafere ulaştıran, milleti yok olmaktan kurtaran Başkumandan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, şehitlerimizi, gazilerimizi, o dönemde kurtuluşa destek veren bütün milletimizin fertlerini rahmet ve minnetle anıyorum” diye konuştu.

“BU MİLLET EN BÜYÜK İHANETİ 15 TEMMUZ’DA GÖRDÜ”

Zafer’den sonra yaraların hızla sarıldığını, Anadolu’nun hızla imal edildiğini, milletin yeniden dirildiğini ifade eden Yılmaz, konuşmasında 15 Temmuz’daki darbe girişimine de değindi. Yılmaz, “Birçoğumuz yaşadığımız süreçlerde gördük ki, ne düşman bitiyor, ne hain bitiyor. 32 yıldır ihanetine devam eden PKK, ona destek veren PYD, Batı’nın uşağı DEAŞ, şimdi de FETÖ. Bu millet en büyük ihaneti de maalesef 15 Temmuz’da gördü. Bir grup satılmış FETÖ’cü hain bu ülkeyi işgale, bu milleti esir etmeye kalkıştı. Allah’ın izniyle de kazdıkları kuyuya kendileri düştüler. Bu millet, kadınıyla erkeğiyle, yaşlısıyla genciyle, hangi görüşten olursa olsun, bütün siyasi partileriyle ihaneti gördü, hep birlikte, askerimizle, polisimizle kamu kurumlarımız ve kamu görevlilerimizle bu ihanetin karşısında durdu. Şimdi de o hainler, adalet önünde millete hesap veriyor. Vermeye de devam edecekler. En son kalıntılarına kadar bu millet bu pislikleri temizleyecek” dedi.

“VATANA VE MİLLETE İHANET ETMEK EN BÜYÜK ŞEREFSİZLİKTİR”

Kaymakam Yılmaz, ülkenin 15 Temmuz ihanet sürecinin durdurulmasından sonra daha güzel günlere ulaşacağını kaydetti. 15 Temmuz ihanet sürecinde, hainlerin durdurulmasında ve onlara gereken cevabın verilmesinde emeği geçenleri bu milletin asla unutmayacağını söyleyen Yılmaz, “Bütün kahramanlarımızı, süreçte görev alan bütün vatan evlatlarımızı kutluyorum. Biz varsak, bu ülke, bu vatan varsa Türk Dünyası da vardır. Biz varsak İslam Dünyası da vardır. Bu millete bu vatana hizmet etmek, bu millete ihanet edenlerle mücadele etmek en büyük şereftir. Bu vatana ve bu millete ihanet etmek te en büyük şerefsizliktir. Tarih boyunca İslam’ın bayraktarlığını yapan bu millet bulunduğu yerde daima huzurun ve adaletin temsilcisi olmuştur. Ekmeğini, suyunu paylaşmıştır. Hepimizin bildiği ‘Kardinal külahı görmektense Osmanlı kavuğu görmeyi arzu ederim’ diyen Bizans beyleri bunun örneğidir, ibretidir” ifadelerini kullandı.

“BİZİMLE BİRLİKTE OLANLAR KAZANACAK, KARŞIMIZDA DURANLAR KAYBEDECEK”

Şehit kanlarıyla sulanmış bu toprakların ebediyen Türk yurdu kalacağını söyleyen Kaymakam Bayram Yılmaz, konuşmasını şu ifadelerle sonlandırdı, “PKK ve DEAŞ ile mücadele eden kahramanlarımızı Allah korusun. Onlara Aliağa’dan kucak dolusu selam ve sevgi gönderiyoruz. FETÖ ile mücadelede bulunan kurumlarımıza ve görevlilerimize de Allah kolaylıklar versin. Allah birliğimizi, gücümüzü arttırsın. Bizi de tembellikten ve gafletten korusun. Yufka yürekliler ile çetin yollar aşılmaz. Bu yol, bu dava kutlu bir davadır. Bu dava ezelden ebede devam edecektir. Şehit kanlarıyla sulanmış bu topraklar ebediyen Türk yurdu kalacaktır. Bizimle birlikte olanlar kazanacaktır, bizim karşımızda duranlar kaybedecektir. Hiçbir endişeye, ümitsizliğe gerek yoktur. Bu millet ne yaptığının farkındadır, bu ülkeyi yönetenler ne yaptığının farkındadır. Bayramınız kutlu olsun, Allaha emanet olun.”

ŞEHİTLİK ZİYARET EDİLDİ

Kaymakam Yılmaz’ın günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından Cumhuriyet Meydanı’ndaki çelenk sunum töreni sona erdi. Kutlama programı, Kaymakamlık makamında ilçe protokolünün tebriklerini sunmasıyla devam etti. Etkinlikler çerçevesinde ayrıca ilçe protokolü tarafından şehitlik ziyareti gerçekleştirildi.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler