131019098
24 Nisan 2024, Çarşamba

CHP VE ADD’DEN ATA’YA SAYGI

31 Ağustos 2016, Çarşamba 06:45

     


30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları çerçevesinde Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen çelenk sunum törenine katılan CHP Aliağa İlçe Başkanlığı ve ADD Aliağa Şube Başkanlığı, törenin ardından Atatürk Anıtı’na karanfil bırakarak saygı duruşunda bulundu.

CHP Aliağa İlçe Başkanlığı ve Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Aliağa Şube Başkanlığı, 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları çerçevesinde Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen çelenk sunum töreninin ardından, her milli bayramda olduğu gibi yanlarında getirdikleri karanfilleri Atatürk Anıtı’na sunarak saygı duruşunda bulundular. Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Aliağa Şube Erol Ertürk, saygı duruşunun ardından yaptığı konuşmada, hedefinde Atatürk devrimleri, ulusal bağımsızlığımız, çağdaş ve laik cumhuriyetimiz olan emperyalizmin 66 yıldır dahili ve harici bedhahlar aracılığı ile her geçen gün adım adım hedeflerine yaklaştığını söyledi. Bu sinsi saldırının 14 yıldır açıkça ilan edilerek bütün kalelerimize girilmesi noktasına getirildiğini söyleyen Ertürk, “Şimdilerde ‘inlerine gireceğiz’ diye yırtınanlar ‘ne istedilerse verdiler’. Sonuçta 30 Ağustos’un muzaffer ordusunun içine sızdırılmış hainleriyle Türk ordusuna darbe yapıp binlerce yıllık ordu geleneklerimizi yıktılar. Türk askerinin kafasına çuval geçirilmesine ses çıkarılmayarak atılan ilk adımlar, Silivri zindanına onlarca general, yüzlerce subayın doldurulması, yüzlerce şerefli subayın casusluk suçlaması ile yargılandığı sırada kozmik odalarına girilmesiyle sürdü” diye konuştu.

“SURİYE SINIRI YOLGEÇEN HANINA DÖNDÜRÜLDÜ”

İhanetin hangi boyutlara ulaştığını 15 Temmuz 2016 gecesi acı bir şekilde yaşadığımızı vurgulayan Ertürk, “Ne var ki fatura içten çökertilmiş ordumuza çıkartılırken yüzlerce yıllık askeri okullar kapatıldı. Komuta kademesi dağıtıldı. Kafaya çuval geçirilmesine sessiz kalmayla çıkılan yol, GATA’da başına türban geçirilmiş başhekime sessiz kalınmasına kadar geldi. ‘Şeyhler, dervişler, meczuplar’ ülkesi olmayacağımıza inanırken, silahlı kuvvetlerimizin, adalet sistemimizin, polisin, eğitimin, sporun ve hayatın her alanının cemaat mensuplarınca ele geçirildiğini, cemaat imamlarınca yönetildiğini acı bir şekilde gördük. Terörist başına ‘sayın’ denerek çıkılan yol, İmralı üzerinden Oslo’ya ulaştı, terör örgütünü rahatsız eden yöneticilerin görevden alınması sözleri ve şehirlere doldurulan patlayıcıların görmezden gelinmesi, yüzlerce yurttaşımızın katledilmesi, gencecik polislerimizin, askerlerimizin al bayrağa sarılı tabutlar içinde yoksul gecekondulara dönmesine ulaştı. İsrail’e verilmek istenen Suriye sınırı yolgeçen hanına döndürülüp, silahlı çapulcu sürülerine göz yumulurken, İslam adına hareket ettiği söylenen caniler şehirleri kana buladı. Bu canilerle savaşma gerekçesi ile emperyalizmin desteğini alan terör örgütü PYD adıyla Irak sınırından sonra Suriye sınırında da komşumuz oldu” dedi.

“YİNE BİZ KAZANACAĞIZ”

Büyük zaferden 94 yıl sonra böyle bir tablo ile karşı karşıya kalmanın acı verici olduğunu belirten ADD Başkanı Ertürk, “Daha acısı büyük Atatürk’ün bizleri bu konuda sarsacak şekilde uyarmış olmasına rağmen bu sonuca gelinmesi. Atatürk’ün ‘Yurtta Barış, Dünyada Barış’ politikasını küçümseyip, hatta alay ederek, ‘komşularla sıfır sorun’ politikaları güdenler politik geleceklerini sıfırlamış, ‘stratejik derinlik’ adına Ortadoğu’da emperyalizmin kazdığı çukura düşmüşlerdir. ‘Bütün bu ahval ve şerait içinde dahi’ umutsuzluğa kapılmıyoruz. Türkiye’nin kaynakları 94 yıl öncekinden çok daha zengin, gençleri daha bilinçli, yetişmiş kadroları daha güçlüdür. Bu zenginlikle yeniden zafere ulaşacağız. Bankalar, fabrikalar, limanlar, santraller, haberleşme, ulaşım, madenler, petroller, yine bizim olacak. Üniversiteler özgürce bilim üretecek. Aziz Sancar’lar artık yurt dışına gitmeden de Nobel alacak. İşçilerimiz örgütlü, kadınlarımız özgür, çocuklarımız geleceğe güvenle bakacak. Yine biz kazanacağız. Türkiye tam bağımsız olacak. Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti. “ ifadelerini kullandı.

“BAYRAĞI EN İLERİYE TAŞIYACAĞIZ”

CHP Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz’da etkinlikte kısa bir konuşma yaparak, ADD Başkanı Erol Ertürk’ün açıklamasına destek verdi. Durmaz, “ Bizler hem Cumhuriyet’i, hem de Cumhuriyet’e giden en önemli kilometre taşı olan 30 Ağustos’u kutlamaya devam edeceğiz. Ben Sayın Başkanımın ifade ettiği görüşlere tamamen katılıyorum. Düşüncelerimize tercüman oldu. Ülke bizden destek bekler. Ülke bizden hizmet bekler. Ülke bizden gayret bekler. Bizler, şehitlerimizin açtığı yolda, bayrağı en ileriye, en doğruya, Cumhuriyet ilkelerine, Atatürk ilkelerine, onları yaşatacak şekilde yelken açarak taşıyacağız” diye konuştu.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler