131019098
25 Nisan 2024, Perşembe

YAŞASIN CUMHURİYET

31 Ekim 2016, Pazartesi 06:44

     


Türkiye Cumhuriyetinin 93. kuruluş yıldönümü Aliağa'da coşkuyla kutlandı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama etkinliklerinin ikinci gününde, Türk bayraklarıyla Cumhuriyet Meydanını dolduran öğrenciler renkli görüntüler verdi. İlçe Kaymakamı Dr. Bayram Yılmaz yaptığı konuşmada "29 Ekim milletin kendi kaderini kendi iradesiyle belirlediği gündür" dedi. Zor bir coğrafyada ve zaman diliminden geçtiklerini söyleyen Yılmaz, Türkiye'nin Türk ve İslam aleminin ortak yuvası ve ümidi olduğunu belirtti. Yılmaz, Cumhuriyet Bayramı vesilesiyle geçtiğimiz hafta şehit olan Aliağalı Yüzbaşı Özgür Çevik'i ve geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren Heydar Aliyev Endüstri Meslek Lisesi öğrencisi Hande Çan'ı da andı.

Ortaokul öğrencileri kutlamada Cumhuriyet ve vatan sevgisi temalı şiirler okudu, bayrak ve flama gurupları başta olmak üzere öğrenci kortejleri protokolü selamladı. Resmi geçit töreni sırasında arkadaşları, geçtiğimiz günlerde geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren Hande Çan’ın fotoğrafını taşıdı.

Kutlamaya katılan Pedalhane Bisiklet Gurubu da törende renkli görüntüler verdi. Bisikletlerine Türk Bayrakları asarak gelen Pedalhane Bisiklet Gurubu, resmi geçit töreninden sonra bisikletleriyle geçerek protokolü selamladı. Gaziler, madalyalarını takarak Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına katıldı.

(İSMAİL AFACAN)







 
Son Eklenen Haberler