131019098
26 Nisan 2024, Cuma

YÜKLEME NOKTASI İÇİN ALİAĞA’DAN TALEP YOK

31 Ekim 2020, Cumartesi 06:39

     


Vatandaşlar, Aliağa merkezinde İzmirim Kart dolum noktası olmamasından şikayetçi. Ancak ESHOT yetkililerinden alınan bilgiye göre bu zamana kadar ilçe esnafından dolum noktası için İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ulaşmış bir talep yok.

Geçtiğimiz günlerde Aliağa’da seferlere başlayan ESHOT ring servislerinin ardından Aliağalıların bir sorunu daha ortaya çıktı. Bu sorun kent merkezinde İzmirim Kart yükleme noktasının bulunmaması oldu. ESHOT yetkililerinden edinilen bilgilere göre Aliağa’da iki adet yükleme noktası bulunuyor. Bu yükleme noktalarından biri İZBAN istasyonu içinde bir diğeri ise Yeni Şakran’da. Bu yüzden vatandaşlar kartlarına bu iki noktadan yükleme yapmak zorunda kalıyor. Geçtiğimiz günlerde Aliağa’da seferlerine başlayan ESHOT ring servislerinin ulaşımı kolaylaştırmak amacıyla uygulamaya konulduğu göz önüne alınsa da merkezde bir yükleme noktasının bulunmaması vatandaşları olumsuz etkiliyor.

İzmirim Kart yükleme noktası sahibi olmak isteyen bayilerin öncelikle İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne talepte bulunması gerekiyor. Daha sonrasında Büyükşehir yetkilileri tarafından bu bayilere görevliler gönderiliyor ve şartlara uygunluk teyit ediliyor. Eğer şartlarda bir sorunla karşılaşılmazsa İzmirim kart yükleme noktası bayilere veriliyor. Ancak yine ESHOT yetkililerinden alınan bilgiye göre bu zamana kadar ilçe merkezindeki esnaftan İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ulaşmış bir talep yok. İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne dolum noktası için esnaftan talep olmaması vatandaşları iki yükleme noktasına mecbur bırakıyor.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler