131019098
29 Mart 2024, Cuma

18 MART ORATORYOSU 5. KEZ SAHNELENDİ

1 Nisan 2016, Cuma 06:14

     


Sanatseverlerin yoğun ilgi gösterdiği 18 Mart Oratoryosu, HABAŞ Hamdi Başaran Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi öğrenci ve öğretmenleri tarafından 5. kez sahnelendi.

HABAŞ Hamdi Başaran Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi öğrenci ve öğretmenlerinin sahneye koyduğu “Çanakkale Oratoryosu” gösterimi 18 Mart’ta gerçekleştirildi. Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında sahnelenen oratoryo, gördüğü yoğun ilgi nedeniyle farklı gün ve yerlerde tekrar sahnelendi.

CEZAEVİNDE 3 GÖSTERİM

Edebiyat Öğretmeni Önder İlhan’ın metin yazarlığı ve yönetmenliğini yaptığı oratoryoda okul öğrencilerinin performansı izleyicilere duygu dolu anlar yaşattı. Gösterilen yoğun ilgi sebebiyle, öğrenci ve öğretmenlerden oluşan 40 kişilik oyuncu ekibi oratoryoyu beş farklı sahnede daha sergiledi. Önce ilçe protokolünün katılımıyla HABAŞ Hamdi Başaran Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleşen törende sahnelenen oratoryo, aynı sahnede bir kez de veliler için oynandı. Seyirciden tam not alarak Şakran Kadın Kapalı Cezaevi ile Çocuk ve Genç Cezaevi’nde de sahnelenen 18 Mart Oratoryosu, Menemen Kapalı Cezaevi’ndeki kadın mahkûmlar için de sergilendi.

Çanakkale Savaşları sırasında askerlerin cepheden yazdığı mektuplardan kesitlerin sunulduğu oratoryoda, Şehitlerin cephede verdikleri yaşam mücadelesi, hikâye ve şiirler eşliğinde etkileyici bir dille canlandırılıyor. Savaş dönemi kıyafetleri ve sahne dekorunun da özel olarak seçildiği oratoryoda, öğrenci ve öğretmenlerin sesinden dönemin türkülerine de yer veriliyor. (EMEL OTURAK) 







 
Son Eklenen Haberler