131019098
20 Nisan 2024, Cumartesi

MYRİNA VE GRYNEİON’UN İKİNCİ CİLDİ ÇIKIYOR

1 Eylül 2018, Cumartesi 06:10

     


‘Aliağa Kent Kitaplığı’ dizisinin altıncı kitabı olan ‘Myrina ve Gryneion, Arkeolojik Yüzey Araştırmaları, 2.Cilt’ yakında okuyucusuyla buluşacak. Aliağa Belediyesi kültür yayınları tarafından yayımlanan ‘Myrina ve Gryneion, Arkeolojik Yüzey Araştırmaları, 1. Cilt’ adlı kitabın devamı niteliğindeki eser Eylül ayında kitaplıklardaki yerini alacak.

Kitabın editörlüğünü üslendiği Yrd. Doç. Dr. Murat Çekilmez, Dr. Emel Dereboylu Poulain ve Dr.Emre Erdan’ın ‘Myrina ve Gryneion, Arkeolojik Yüzey Araştırmaları, Son Araştırmalar ve Disiplinler Arası Çalışmalar, 2.Cilt’ adlı kitap da yüzey araştırmaları sırasında bulunan arkeolojik kültür varlıklarının tespitiyle ilgili makaleler, Gryneion’daki Apollon tapınağı ve çevresinde yapılan jeofizik araştırmaları gibi çok sayıda önemli bilgiler yer alıyor.

‘İlk cilde göre daha profesyonel’

Myrina ve Gryneion 2 adlı eserde ilk kez bir yayının çevirisini yaptıklarını da ifade eden Çekilmez, yeni kitapla ilgili şunları söyledi: “İkinci cildin ilk cilde göre daha profesyonel bir çalışma olduğunu düşünüyorum. İlk ciltte daha önce Gryneion’da yapılan bir çalışmanın İngilizce bir makalesi vardı. Onu ilk defa Myrina ve Gryneion 2 ile birlikte Türkçe ’ye kazandırdık. Ayrıca kitapta 2017 yılında yaptığımız yüzey araştırmalarında elde ettiğimiz arkeolojik kültür varlıklarının tespitiyle ilgili makaleler bulunuyor. Dr. Emel Dereboylu, Myrina ve Gryneion antik kentlerinden çıkan seramikler üzerinde çalışmalar yaptı ve bu çalışmaların sonuçları yayınlandı. İzmir Katip Çelebi Üniversitesi’nden Dr. Serdar Vardar’ın Myrina ve Gryneion antik kentlerinin paleocoğrafyasıyla ilgili çalışmaları yer alıyor. Bunun dışında Gryneion’da yaptığımız bitkilerle ilgili, florayla ilgili araştırma ve çalışmaları Doç. Dr. Mesut Kırmacı çalışıp yayınladı. Kendi alanında uzman akademisyenler tarafından yapılan çalışmalar ile sikkesinden seramiğine, mimari malzemeden heykeltıraşlığa kadar birçok önemli bilgi Myrina ve Gryneion 2 kitabında okuyucuya sunuldu”

(SERKAN SELİNGİL) 







 
Son Eklenen Haberler