131019098
24 Nisan 2024, Çarşamba

CUMA AKŞAMLARI KİMSEYE SÖZ VERMEYİN!

3 Şubat 2017, Cuma 06:05

     


İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin “Yeniden Sinematek” gösterimleri, Şubat ayında “Yemek ve Sinema” temasında birbirinden güzel dört filmi izleyicilerle buluşturacak. Ünlü yönetmenlerin çektiği ödüllü filmler, farklı ülkelerin farklı yemek kültürlerinden izler taşıyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmirlileri dünya sinemasının farklı temalarıyla buluşturmaya devam ediyor. Büyük ilgi gören Sinematek gösterimleri, Şubat ayında “Yemek ve Sinema” temasıyla izleyici karşısına çıkacak. Sinema tarihine damga vuran ünlü yönetmenlerin çektiği kurgu filmler, İzmirli sinemaseverlerle buluşacak.

Gerçeküstü akımın en güzel örneği

Burjuvazinin Gizli Çekiciliği (Le Charme discret de la bourgeoisie), sürrealist (gerçeküstü) sinema akımının öncülerinden olan İspanyol yönetmen Luis Bunuel'in yazıp ve yönettiği 1972 yapımı bir komedi filmi. Burjuvazinin Gizli Çekiciliği. 3 Şubat 2017 Cuma günü saat 20.00’de İzmir Sanat Büyük Salon'da, 15 Şubat 2017 Çarşamba günü ise saat 19.00’da İzmir Büyükşehir Belediyesi Seferihisar Kültür Merkezi Çağan Irmak Salonu’nda izleyicileriyle buluşacak. Fernando Rey, Delphine Seyrig, Paul Frankeur'un oynadığı film 1972'de Yabancı Dilde En İyi Film Akademi Ödülü'nü aldı, En İyi Özgün Senaryo Akademi Ödülü'ne de aday gösterildi.

Komik gurme

Yönetmen koltuğunda Claude Zidi'nin olduğu, başrollerini Louis de Funès, Coluche ve Ann Zacharias'ın paylaştığı bir aile komedi filmi olan Eti Benim Kemiği Senin (L'aile ou la cuisse) 10 Şubat Cuma akşamı saat 20.00’de İzmir Sanat Büyük Salon'da gösterime girecek.

Bilimkurgu sevenler için..

1973 yapımı film Harry Harrison tarafından kaleme alınmış En İyi Senaryo “Nebula” ödüllü bilim kurgu romanından uyarlanmış “Soylent Green” izleyicileri gerilim ve dram dolu bir distopyaya götürecek. Ben-Hur ve Maymunlar Cehennemi gibi filmleri de yöneten ünlü yönetmen Richard Fleischer özellikle 70’lerin idollerinden olan aktör Charlton Heston’ı baş role taşıyor. Film 17 Şubat 2017, Cuma günü saat 20:00'de İzmir Sanat Büyük Salon'da ve 22 Şubat 2017, Çarşamba günü saat 19:00’da İzmir Büyükşehir Belediyesi Seferihisar Kültür Merkezi Çağan Irmak Salon'unda izlenebilecek.

Sıcacık bir hikaye” Kırmızı fasulye”

Umudun Tarifi “An” 2015 Japonya yapımlı bir Naomi Kawase filmi.. Sao Paulo Uluslararası Film Festivali, En İyi Yabancı Dilde Film- İzleyici Ödülü ve Vallodolid Uluslararası Film Festivali En İyi Yönetmen Ödülü alan film, 24 Şubat 2017 Cuma akşamı saat 20.00’de İzmir Sanat Büyük Salon'da sinema severlerle buluşacak.

(SERKAN SELİNGİL) 







 
Son Eklenen Haberler