131019098
29 Mart 2024, Cuma

“ENGELSİZ YÜREKLER” İFOD’DA

3 Mart 2017, Cuma 06:05

     


Fotoğraf sanatçıları Murat Çiçek ve Sercan İngilok’un 2 yıllık çalışmasının ürünü olan “Engelsiz Yürekler” fotoğraf sergisi İzmir Fotoğraf Sanatı Derneği’nde (İFOD) İzmirli sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Mersin’de yaşayan ve uzun yıllardır fotoğraf sanatıyla ilgilenen Murat Çiçek ve Sercan İngilok’un engellilerin sorunlarını tüm çıplaklığıyla gündeme getirmek ve engelli sporcuların yaşadığı zorluklara farkındalık yaratmak için başlattıkları “Engelsiz Yürekler” projesinin ürünü olan 49 fotoğraf İFOD’da sergilenmeye başladı. 2 yıl boyunca Mersin Engelli Basketbol Sanat ve Spor Kulübü ile çalışan sanatçılar takımın antremanlarda, maçlarda, seyahatlerde ve konaklamalarda yaşadıkları tüm zor anları 30 bin kare fotoğrafla belgelediler.

Engelli bireylerin yaşama tutunma mücadelelerini ve yaşadıkları sorunları farklı bir açıdan belgelemek için 2 yıl önce bu çalışmaya başladıklarını söyleyen Murat Çiçek, “Hafta içi antrenmanlarına katıldık, hafta sonları müsabakalarını takip ettik, otobüs yolculukları yapıp deplasmanlara gittik. Dostluk, dayanışma ve paylaşmanın güzel örneklerine tanıklık ettik. Belki de hayatın zorluklarına eklenen toplumsal duyarsızlık sonucu çaresiz oldukları düşünülebilirdi ama tam tersine kocaman ve ‘Engelsiz Yürekler’iyle bize örnek oluyorlardı” dedi.

Fotoğrafların tamamının ‘an’ fotoğrafı olduğunu sergide hiçbir kurgu fotoğraf bulunmadığını dile getiren Sercan İngilok ise, “Engelli arkadaşlarımızın sesi olmak, onların sorunlarını dile getirmek ve toplumda farkındalık yaratmak gibi bir amacımız var. Engelli bireyler toplumun içinde yaşıyorlar ama ötekileştiriliyorlar. Sadece engelli haftasında hatırlanıyorlar. Onların da günlük hayatta yaşama hakkı olduğunu düşünüyoruz” diye konuştu. Sanatın insanları buluşturan, engelleri ortadan kaldıran bir özelliği olduğunu ifade eden İFOD Başkanı Lütfü Dağtaş, geçmişte olduğu gibi bundan sonra da sosyal sorumluluk projeleri içinde yer alacaklarını söyledi. (HABER MERKEZİ) 







 
Son Eklenen Haberler